Četvrtak, 7. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

PREDAN PRITVORSKOM NADZORNIKU

Bivši dogradonačelnik Zadra pokušao ubiti brata

Autor: Toni Perinić

13.11.2023. 19:31
Bivši dogradonačelnik Zadra pokušao ubiti brata

Foto: Arhiva ZLPolicijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 46-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju. Kako saznajemo, riječ je o nekadašnjem dogradonačelnika Zadra Ivica Vlakić.


Sumnja se da je u subotu u ranovečernjim satima u Zadru na predjelu Dikla u obiteljskoj kući, nakon fizičkog sukoba nožem ozlijedio 49-godišnjeg člana obitelji, odnosno svog brata. Kako saznajemo, Vlakić je bratu nanio više uboda nožem, ali nije ozlijeđen ni jedan vitalni organ te je ozlijeđeni stabilno. Sukob je, prema neslužbenim informacijama, kulminirao protekle subote kad je brat došao u kuću u Diklu u kojoj bivši dogradonačelnik živi s majkom. Obiteljski odnosi su, kako kažu izvori, već neko vrijeme bili narušeni, a tijekom sukoba, nož je korišten u samoobrani.


Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstvo u pokušaju, protiv osumnjičenika je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predan je u nedjelju pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske. Podsjetimo, Vlakić je bio zamjenik dok je gradonačelnik bio Božidar Kalmeta. Djelovao je u HSP-u Ante Starčevića, MODES-u te u konačnici Domovinskom pokretu.