Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Prevario starca u Benkovcu

72-godišnjaku prodao pelete koje mu nikad nije isporučio

Autor: A.Š.

25.05.2023. 10:05
72-godišnjaku prodao pelete koje mu nikad nije isporučio

Foto: Marin SmolčićTijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave zadarske  evidentirana je 1 teška krađa te 3 prometne nesreće u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena. 


Dovršeno kriminalističko istraživanje


Policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči  za prijevaru u gospodarskom poslovanju. Sumnjiči ga se da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva putem društvene mreže objavio oglas za prodaju peleta za grijanje, na koji se u siječnju ove godine javio 72-godišnjak. Nakon uplaćenog novčanog iznosa od 480 eura za kupnju peleta, naručena roba mu nije isporučena niti mu je vraćen novac. 


Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 38-godišnjaka se podnosi kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu u Zadru.


Zbog prometnih prekršaja jučer su prepraćena na nadležni sud
Jučer, 24. svibnja u 12.05 sati u Zadru, na Bulevaru su policijski službenici Postaje prometne policije zaustavili 36-godišnjaka, koji je upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka za vrijeme izrečene zabrane upravljanjem vozilima „B“ kategorije. Večer prije, 23. svibnja u 22.50 sati u ulici Put Vrela u Zadru, policijski službenici Policijske postaje Zadar su pri nadzoru prometa zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 49-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,79 promila.


Vozač je isključen iz prometa te smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Obojica vozača su jučer uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz zakona o sigurnosti prometa na cestama prepraćeni na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.