Srijeda, 24. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

na zadarskom području

57-godišnjak osumnjičen za prijevaru pri izgradnji kuće i kupnje stana

Autor: K.E.

09.01.2024. 09:50
57-godišnjak osumnjičen za prijevaru pri izgradnji kuće i kupnje stana

Foto: Vedran Karuza/NL

Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za prijevaru. Sumnja se da je na prijevaran način na ime izgradnje, a potom i kupnje nekretnine na zadarskom području oštetio 63-godišnjeg hrvatskog državljanina za iznos od preko 100 tisuća eura.


Naime, osumnjičeni je u prethodnom razdoblju u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi više godina održavao u zabludi oštećenog s kojim je sklopio ugovor o gradnji kuće u Zadru, a na ime izgradnje kuće je primio novčani predujam od 55 tisuća eura.


Potom ugovorne obveze o gradnji kuće nije ispoštovao u roku niti je oštećenom vratio primljena novčana sredstva, već mu je održavajući ga i dalje u zabludi za navedeno dugovanje ponudio kupoprodaju stana.


Nadalje, na ime navodne kompenzacije je u lipnju 2016.godine na temelju sklopljenog ugovora primio daljnja novčana sredstva, a na kraju ugovorne obveze nije izvršio, niti je predao stan u vlasništvo niti do sada oštećenom vratio primljeni novac.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 57-godišnjak je jučer predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok je kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prijevara dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu  u Zadru