Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

prevelik broj prekršaja

42-godišnjak u Zatonu zbog negativnih bodova ostao bez vozačke dozvole

25.01.2024. 14:23
42-godišnjak u Zatonu zbog negativnih bodova ostao bez vozačke dozvole

Foto: IlustracijaKako bi povećala sigurnost u cestovnom prometu, Policijska uprava zadarska je jučer, 24. siječnja od 14 do 20 sati, provela preventivno-represivnu prometnu akciju ”Brzina- pretjecanje”. Tijekom akcije utvrđeno je 75 prometnih prekršaja, i to 34 prekršaja zbog nepropisne brzine, 9 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja zbog nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje, 2 prekršaja zbog nepropisnog pretjecanja, 5 prekršaja zbog neosiguranog tereta te 21 ostali prekršaj iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Jučer, u 13.45 sati u Zatonu policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 42-godišnji hrvatski državljanin za vrijeme dok mu je pravomoćnim Rješenjem zbog prikupljenih negativnih bodova, ukinuta vozačka dozvola.


Daljnjim postupanjem utvrđeno je kako je vozač više puta pravomoćno kažnjavan za najteže prekršaje, te mu je temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama privremeno oduzeto vozilo. Vozač je jučer uz Optužni prijedlog prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog sudu Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 10 dana.
Također, jučer u 23.25 sati u Zadru u Ulici 4. gardijske brigade, policijski službenici zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 45-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 2,04 g/kg.


Vozač je uhićen i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Danas je uz optužni prijedlog, zbog počinjenog prometnog prekršaja, prepraćen na Općinski sud u Zadru.