Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Sportašima novčane nagrade

Autor:

04.12.2008. 23:00
Sportašima novčane nagrade

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Vaši uspjesi raduju i vas i nas jer ste vi djeca naše županije. Vi ste dobar primjer drugima kako se u životu samo radom i trudom može nešto postići, rekao je tom prigodom župan Stipe Zrilić
Zadarski sportaši koji su tijekom ove godine postigli značajne uspjehe na europskim i svjetskim prvenstvima te Olimpijadi i Paraolimpijadi jučer su kod zadarskog župana Stipe Zrilića primili prigodne novčane nagrade, za koje je ukupno izdvojeno oko 43.000 kuna.
– Vaši uspjesi raduju i vas i nas jer ste vi djeca naše županije. Vi ste dobar primjer drugima kako se u životu samo radom i trudom može nešto postići, rekao je tom prigodom župan Stipe Zrilić. Dodao je da Županija prati sportaše te će i ubuduće pružati moralnu i materijalnu pomoć.
Danil Domdjoni, svjetski i europski prvak u karateu, zahvalio je uime svih sportaša i dodao kako se nada da će i dalje postizati ovako dobre uspjehe.
Sportaši, odnosno sportski klubovi dobili su novčane nagrade u iznosu od 1.500 do 5.000 kuna, ovisno o tome kakav su uspjeh postigli.
Na jučerašnjem primanju bili su tako sudionici XIII. ljetnih igara mladih Alpe – Jadran: Dino Pervan, Andrijana Vunić, Matea Baričević te Stipe Žunić.
Mladi košarkaši Ivan Batur i Toni Prostran dobili su nagradu kao sudionici Hrvatske košarkaške reprezentacije s kojom su na Europskom prvenstvu osvojili treće mjesto.
Nagrađeni su i sudionici svjetskih prvenstava, i to Danil Domdjoni, svjetski i europski prvak u karateu, Matea Senkić, europska prvakinja i viceprvakinja svijeta u jedrenju, veslači Josip Stojčević, s osvojenim trećim mjestom na Svjetskom prvenstvu U23 te Marin i Branko Begović, koji su na Svjetskom prvenstvu za seniore osvojili šesto mjesto. Nagradu je primio i Vedran Ikić, svjetski prvak u ju-jitsu kategoriji do 94 kilograma.
Nagrađeni su i sudionici Olimpijade jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić, Petar Cupać i Pavle Kostov te sudionik Paraolimpijade Ivica Bratanović.