Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Božjim blagoslovom po prvu pobjedu

Autor: Velimir Brkić

26.09.2008. 22:00
Božjim blagoslovom po prvu pobjedu

Foto: Velimir BRKIĆ



U pridraškoj crkvi Gospe od Ružarija župnik don Jure Zubović održao je svetu misu za lokalni nogometni klub Hajduk koji se natječe u IV HNL jug, skupina “B”. Na kraju euharistijskog slavlja nakon blagoslova igrača i vodstva kluba don Jure blagoslovio je i sportsku opremu te klupsko znakovlje. Nogometaše iz Pridrage, od kojih su poneki nedostajali zbog školskih i radnih obveza, predvodili su predsjednik kluba Mladen Zubčić i trener Jure Čulina.
Ova sveta misa, svakako nesvakidašnja na zadarskom području i šire, je znak da se pridraški nogometaši žele u molitvi i s Božjim blagoslovom natjecati na sportskim, nogometnim terenima.
Gledajući na sport s kršćanskog stajališta, don Jure je istaknuo kako sport obogaćuje čovjeka te ga uvijek vodi prema višim i težim ciljevima koji bi trebali biti adekvatni za zadovoljavanje temeljnih duhovnih, moralnih i socijalnih potreba.
– Dokazati se treba ne samo u jakoj igri na sportskom terenu nego prije svega treba dokazati jaku igru opredjeljenja za Isusa Krista čije ime nosimo, kojega nastojimo svojim kršćanskim opredjeljenjem slijediti u poštenju, ljubavi, praštanju, prijateljstvu, bratstvu, naglasio je don Jure.
– U samom životu sportaša jedno od važnih mjesta njegove osobnosti treba zauzeti vjera koja se iz dana u dan nadograđuje kroz čitanje Biblije, osobnu molitvu i svete sakramente. Sportašev duh mora biti snažan i čvrst. A da bi se do toga došlo, treba uspostaviti vertikalu s Bogom, poručio je propovjednik.
Naravno, svaki od seniorskih igrača pridraškog Hajduka sa svojim mislima i željama, ali sigurni smo i s jednom zajedničkom mišlju – da im se u nedjelju poslijepodne otvore „vrata raja”, te u 6. kolu na svom igralištu Mile Čulina Bulin, nako tri remija i dva poraza, napokon ostvare prvu prvenstvenu pobjedu u nogometnom rangu u kojem su novaci. A hoće li im duhovni mir, molitva i Božji blagoslov u tome pripomoći vidjet će se već u nedjelju, nešto prije 18 sati.