ponedjeljak, 28. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Premijer ženska liga

Zadranke dočekuju Brod na Savi, dok Plusice gostuju u Puli

Autor: Šime Ćurko

26.10.2024. 11:43
Zadranke dočekuju Brod na Savi, dok Plusice gostuju u Puli

Foto: Luka Jeličić



Peto kolo Premijer lige za košarkašice donosi nove izazove Zadrankama. Danas u 15 sati na Višnjiku Zadar će protiv Brod na Savi tražiti prvu domaću pobjedu u sezoni nakon poraza od FSV-a i Studija Zagreb. Gošće su uz Medveščak jedina ekipa bez pobjede u ligi i igračice Luka Bujasa imaju imperativ osvajanja dva boda za mirniji nastavak sezone. Zadar ima dosta problema sa završnicama utakmica, što ga je koštalo sva tri poraza. Emilija Podrug trenutačno je najkorisnija igračica lige ako se gleda prosječna valorizacija 30,7 i potvrdila se kao stožerna igračica »bijelo-plavih«. Prati je Josipa Zovko (valorizacija 20,5), ali bez veće pomoći suigračica Zadar očekuje teška sezona.


Zadar Plus će u 17 sati bit gost Pule. Nakon tri pobjede, računajući domaću i regionalnu ligu na početku sezone, Plusice su uvjerljivo poražene na gostovanju kod Montane, Celja i Trešnjevke. Na sve se nadovezao i domaći neuspjeh protiv Šibenika u prošlom kolu. Iz kluba još uvijek nema objave imena novog trenera pa ekipu vodi Davorka Balić. Pula, kao i Zadar Plus, ima dvije ligaške pobjede i dva poraza i mogla bi to biti zanimljiva utakmica. Katarina Trehub je daleko najbolja igračice Zadar Plusa, a razigrala se i Asiah Dingle. Budu li u ostatku ekipe imale nekoga tko će im »dati ruku«, moglo bi se nešto i izvući iz Pule, od koje je ZP prošle sezone izgubio obje utakmice.


Raspored 5. kola (subota): Zadar – Brod na Savi (15 sati), Pula – Zadar Plus (17:00). FSV – KAŽL. Nedjelja: P. Požega – Trešnjevka 2009, Šibenik – Studio Zagreb, Ragusa – Medveščak. (Š. Ć.)