ponedjeljak, 28. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Četvrta liga

Golijade Nevere i Yume, rapsodija Bakari Vrane i Botanista

Autor: Alen Plahinek

26.10.2024. 12:21
Golijade Nevere i Yume, rapsodija Bakari Vrane i Botanista

Foto: Futsal liga Zadar



Iznimno raspoloženi bili su igrači u petom kolu Četvrte lige Udruge za mali nogomet Zadarske županije koji su kroz osam susreta ukupno postigli čak 66 pogodaka kroz osam odigranih utakmice. Najviše ih je postignuto na susretu Ostatka svijeta i Nevere. Daleko od obale uslijed olujnog vjetra našli su se igrači Ostatka svijeta i »potopljeni« su s 10:3. Colići, koji i čine većinu sastava Nevere, zabili su osam od deset pogodaka, a Mateo i Marko istaknuli su se s hat-trickovima.


Dvoznamenkasti broj golova bio je i u »razbijanju« Yume protiv Interblocka 9:1, ali i kod neriješenih 5:5 između vodeće Bakari Vrana i The Botanista. Iako su Vranjani vodili 2:0, Botaničari preokreću na 3:2. Ipak, vodeća momčad lige ponovno odlazi u vodstvo na 4:3, no Botaničari ponovno vraćaju prednost na svoju stranu. Konačno rješenje susreta donio je Striguljica u 38. minuti kada je zabio za 5:5. Isto tako, preko deset golova išli su Sv. Juština i Dasiaddo. Tamo je za Pakoštance bilo 7:4 iako je Dasiaddo na odmor išao s 4:2. Četiri gola Barešića u drugom dijelu u jednog Stojanova razbili su sve nade Dasiadda glede prvih bodova u sezoni.


Jasenice su rutinski s 5:0 uz pet različitih strijelaca dobile momčad Sveučilišta u Zadru, dok je Adriatico očitao lekciju Aenoni sa 7:0. Najmanje pobjede ostvarili su Gorica, 3:1 protiv Voštarnice, koju je Ninčević s dva zgoditka odvukao do tri boda, te Mornar iz Novalje, 4:2 protiv Kadulje, gdje je do 32. minute bilo 2:2, ali Guščić i Kustić donijeli su Novaljanima kraj crne serije.




Rezultati 5. kola: Voštarnica – Gorica 1:3 (Kapović/ Milanko, Ninčević 2), Ostatak svijeta – Nevera 3:10 (Ormanović 2, Orlović/ Srdarović, K. Colić, Čirjak, Marko Colić 3, Manuel Colić, Mateo Colić 3), Sv.Juština – Dasiaddo 7:4 (Barešić 4, Stojanov 3/ Alić 2, Franjkić 2), Aenona – Adriatico 0:7 (Vrsaljko, Šimurina 2, Arbanas 2, Goja, Svorcina), Kadulja – Mornar Novalja 2:4 (Jović 2/ Guščić, Kustić, Stokić 2), Bakari Vrana – The Botanist 5:5 (Šarić, Krklješ 2, Striguljica, Stanišić (ag.)/ Vuica 2, Vukančić 3), Jasenice – Universtias 5:0 (I. Šarlija, M. Šarlija, Nekić, Zubak, Baričević), Yuma-Interblock 9:1 (M. Pavlović, Kereš 2, Bučić 3, A. Pavlović, Gulan 2/ Tašner).