ponedjeljak, 28. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

3. NL-Jug

Želimir Terkeš izaziva Hrvatski vitez

Autor: Šime Ćurko

26.10.2024. 10:13
Želimir Terkeš izaziva Hrvatski vitez

Foto: Luka Jeličić



Hrvatski vitez u 10. kolu Treće NL Jug dočekuje Vodice. Posedarci su ove sezone čak sedam puta sačuvali svoju mrežu netaknutom, a domaći poraz 4:2 od Vala u petom kolu očito je bio samo loš dan. U prošlom kolu HV je u derbiju svladao Uskok (2:0), nanio mu prvi poraz sezone i smijenio ga s prvog mjesta, kojeg ponovno drži Neretva. Metkovci imaju dva boda više od Posedaraca i Klišana. Na klupi Vodica je Želimir Terkeš, legenda NK-a Zadar, koji je sa svojom momčadi na domaćem terenu ove sezone uspio pobijediti Primorac i Zadar. Posedarci će pokušati zaustaviti pobjednički niz Vodičana s klubovima iz Zadarske županije. Tri boda domaćih bila bi sjajna najava derbija u sljedećem kolu u Metkoviću.


Zadar je doživio veliko poniženje u prošlom kolu, u kojem je s 5:0 izgubio kod Sloge u debiju na klupi Marka Pinčića. Pali su Zadrani na sedmo mjesto s 15 bodova i ono što pokazuju je na razini prosječnog člana četvrtog ligaškog ranga. Malo gore, pa opet dolje, a to nije ritam momčadi s ambicijama osvajanja prvog mjesta. Kada se tome doda podatak da će treću domaću utakmicu u sezonu odigrati u Biogradu trenutačna perspektiva kluba je sve samo ne pozitivna. U goste ovaj put stiže Omiš, momčad iz donjeg dijela ljestvice, koja je na igralištu Kazimir i Silvestar već gostovala ove jeseni i prije dva tjedna u dramatičnoj utakmici odigrala 2:2 protiv Primorca.


A kad riječ o Primorcu momčad Anela Karabega nakon sedam kola bez pobjede dočekuje Neretvanac. Remiji s Omišem i posebno kod GOŠK-a u Kaštel Gomilici, ohrabrili su Biograjce, koji su na 13. mjestu, s dva boda više od posljednjeg Zmaja. Suparnik Primorcu bit će Neretvanac, koji se nakon četiri poraza zaredom (zadnja dva Kamen 6:0, Zagora 4:0) razišao s trenerom Damirom Vučićem. Kriza Opuzena čini se potencijalnim (krakoročnim) rješenjem za biogradsku krizu, koja traje cijelu kalendarsku 2024. godinu.




Raspored 10. kola (subota, 15:00 sati): Hrvatski vitez – Vodice, Primorac – Neretvanac, Uskok – Kamen, Zagora – Junak, Val – GOŠK Kaštela, Zmaj – Sloga, GOŠK Dubrovnik – Neretva. Nedjelja (14:00): Zadar – Omiš.