ponedjeljak, 28. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

ABA liga, 6. kolo

KAPETAN UOČI GOSTOVANJA CRVENE ZVEZDE 'Vjerom u sebe pokušat ćemo zapapriti branitelju naslova'

Autor: Andrija Dešpoja

26.10.2024. 08:20
KAPETAN UOČI GOSTOVANJA CRVENE ZVEZDE 'Vjerom u sebe pokušat ćemo zapapriti branitelju naslova'

Foto: Luka Jeličić



Može li ipak treća biti sreća, pitaju se zasigurno simpatizeri Košarkaškog kluba Zadar uoči trećeg u nizu regionalnog kola koje će se odviti u Krešinom domu, i to trećeg u nizu s gostovanjima najjačih abaligaških klubova. Prva je prije dva tjedna gostovala na Višnjiku podgorička Budućnost protiv koje igrači Danijela Jusupa nisu imali apsolutno nikakve šanse, štoviše doživljen je rezultatski debakl izražen s 36 koševa minusa, dok je drugi protivnik, i to puno renomiraniji beogradski Partizan, morao proći Scile i Haribde da bi na koncu uzeo dva boda, slavivši s četiri razlike kontra iznimno borbenih Zadrana. A kada je riječ o trećem protivniku, on je možda ove sezone i najjači, jer se radi o branitelju regionalnog naslova i izuzetno moćnom euroligašu Crvenoj zvezdi koja će istrčati na parket Krešinog doma večeras od 20 sati, pred nadamo se punim tribinama koji će sigurno znati nagraditi svoje ljubimce za prekjučerašnje slavlje u najvećem hrvatskom derbiju koji je odigran u okviru Premijer lige.



Muke po ozljedama


Naravno, i ova će utakmica poput prethodne dvije biti u kontekstu biblijske priče o Davidu i Golijatu, no ako je suditi po prikazanom protiv Partizana ni beogradskim Crveno-bijelima neće biti nimalo jednostavno upisati dva boda. Dobra vijest za Zadrane je povratak u roster do sada ozlijeđenog Mate Kalajžića, koji je u prvenstvenoj utakmici protiv Cibone upisao prve službene minute nakon ozljede koju je dobio u posljednjem pripremnom ogledu uoči početka sezone. Lovre Mazalin pak vuče ozljedu lakta koju je obnovio u završnim minutama iste utakmice, a manje probleme sa zadnjom ložom osjećao je i Marko Ramljak, ali bez obzira na sve zdravstvene tegobe Jusup očekuje kompletan sastav kojem je pripremu za Zvezdu podosta omeo okršaj s Cibonom odigran niti 48 sati prije.




– Crvena zvezda je momčad u rangu Partizana s kojim smo igrali u prošlom kolu, to su euroligaške momčadi i moramo ćemo se enormno potrošiti da uopće dođemo u priliku zaprijetiti. Teško mi je uspoređivati tko je bolji od njih, no svakako oboje su vrlo kvalitetni. Nadam se da ćemo protiv Zvezde igrati makar slično kao protiv Partizana. Nama je važno vidjeti što je s Mazalinom i njegovom ozljedom, Kalajžić se vraća nakon ozljede, ali još uvijek nije u formi. Sedam minuta koje je odigrao dobro će mu doći u njezinom hvatanju, izuzetno nam je bitan igrač u rotaciji vanjske linije – istaknuo je u najavi novog abaligaškog derbija trener Zadra koji je također svjestan da beogradska momčad nema pravo na krivi korak na Višnjiku i da će uprijeti sve svoje snage da iz Zadra ode s bodovima u džepu. Zvezda za razliku od euroligaškog natjecanja nije imala idealan start u ABA ligi, izgubila je na premijeri u Dubaiju i zatim iznenađujuće kod Splita.



Gledati sebe


U prošlom kolu u gostima je u završnoj minuti slomila Budućnost u Morači i tako pokazala kako se ipak radilo o prolaznim slabostima. No, sigurno je da o tome kako će moćni Crveno-bijeli sastav proći u Zadru, nešto će se morati pitati i domaću momčad.


– Nadam se da ćemo u utakmicu ući kao protiv Partizana. To je jedna od najtežih utakmica, još jedna euroligaška momčad, nema smisla pričati o kvaliteti njihovog rostera. Naša utakmica protiv Partizana, pa i pobjeda Splita nad Crvenom Zvezdom na Gripama, pokazali su nam da se može igrati s njima. Moramo gledati sebe, ući u utakmicu s vjerom da možemo nešto napraviti, ostati što duže u igri i “zapapriti” kao što smo Partizanu – kazao je detonator preokreta protiv Cibone, kapetan momčadi Marko Ramljak.