ponedjeljak, 28. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

WABA

Minus 50 Plusica u Celju kod prvakinja Slovenije

Autor: Šime Ćurko

24.10.2024. 09:11
Minus 50 Plusica u Celju kod prvakinja Slovenije

Foto: Luka Jeličić



Težak poraz košarkašica Zadar Plusa sinoć u četvrtom nastupu u regionalnoj WABA ligi. Domaći sastav Cinkarna Celje, koji godinama dominira u slovenskoj ligi, slavio je s čak 50 koševa razlike. Nakon Šibenika u Premijer ligi drugi je to uzastopni poraz Plusica za koje ponovno nije nastupila Ashley Austin, uz Katarinu Trehub, daleko najbolja igračica u prvim nastupima u sezoni.


Domaće igračice počele su utakmicu vodstvom 7:0, nakon čega su se Plusice trgnule i pred kraj četvrtine približile se na minus dva (20:18). Još su bliže bile u 12. minuti (25:24). Kasnije se pokazalo da je to bio najmanji zaostatak na utakmici jer kako je vrijeme odmicalo prednost domaćih je sve više rasla. Druga četvrtina još je bila podnošljiva za gošće, premda su u obrani bile potpuno nemoćne. Na odmor se otišlo s plus 15 Slovenki i puno straha što će donijeti nastavak utakmice jer je bilo očito da Zadranke ne mogu pratiti ritam slovenskih prvakinja.


A nastavak je donio rezultatsku katastrofu zadarskog sastava, koji se našao u mlinu suparnica, iz kojeg više nije bilo povratka. Treća četvrtina otkrila je sve slabosti Zadranki kojima su Slovenke punile koš, a s druge strane ZP u napadu praktično nije mogao ništa pogoditi. U istom ritmu nastavilo se i u zadnjoj četvrtini koja se pretvorila u jači šuterski trening domaćeg sastava.




Završna statistika ZP-u je donijela 28 izgubljenih lopti i svega 28 skokova. S 21 košem najefikasnija je bila Asiah Dingle. Bila je to večer koju će Plusice pokušati što prije zaboraviti…