ponedjeljak, 28. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Potvrda posvećenosti i znanja

Nikola Marketin i Vedran Bajlo postali predavači na Kineziološkom fakultetu u Splitu

Autor: Alen Plahinek

22.10.2024. 16:22
Nikola Marketin i Vedran Bajlo postali predavači na Kineziološkom fakultetu u Splitu

Foto: BK Ares Diabolik



Novu jako lijepu stranicu zadarskog boksa ispisali su Nikola Marketin i Vedran Bajlo. Boksački dvojac iz BK Ares Diabolik pomaknuo je iznova granica čistog sporta te svoje znanje i iskustvo prebacio na sve one “izvan ringa”. Oni su pred nekoliko dana imali nastupna predavanja na Kineziološkom fakultetu u Splitu te su postali standardni predavači na ovom fakultetu na preddiplomskom i diplomskom studiju.


Nikola Marketin prezentirao je temu iz samoobrane “Obrane od napada nožem, palicom i prijetnje vatrenim oružjem”, dok je Vedran Bajlo izlagao o “izravnom udarcu u boksu(direkti)”. Predavanje je bilo održano pred studentima druge godine diplomskog studija kao i pred komisijom u sastavu dr. sc. Goran Kuvačić, dr. sc. Saša Krstulović i dr. sc. Mladen Hraste koja je pohvalila je njihovo stručno izlaganje.


– Velika je čast postati dio akademske zajednice Kineziološkog fakulteta u Splitu. Ovo predavanje bilo je prilika da prenesem svoja iskustva iz sportskog sektora. Motiviran sam nastaviti raditi na razvoju budućih trenera i unapređenju sporta u Hrvatskoj – poručio je Marketin nakon dobivanja nove “uloge”, a sličnog stava je i Bajlo.




– Predavanje je bilo iznimno iskustvo i dodatna potvrda moje posvećenosti sportu i obrazovanju. Cilj mi je nastaviti raditi na razvoju budućih trenera i pružiti im znanje i vještine potrebne za postizanje vrhunskih rezultata u sportu – sumirao je Bajlo.


Dvojac koji je osnovao Ares Diabolik poznat je nadaleko i naširoko u boksačkom svijetu Hrvatske. Marketin je među ostalima i član stegovne komisije Hrvatskog boskačkog saveza, dok je Bajlo trener reprezentacije za juniore. Obojica također ulažu i ogromne napore u promoviranje suzbijanje nasilja, razne edukacije i tečajeve kako bi se taj, nažalost trend, sveo na minimum i pravilno iskoordinirao prema boksačkom ringu, gdje i pravo mjesto.