Subota, 19. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

kolika je vjerojatnost?

Tri bratska para, Jurjevići, Ivčevići i Buljati, zabila golove za Abecedu unutar pet dana

Autor: Šime Ćurko

18.10.2024. 14:28
Tri bratska para, Jurjevići, Ivčevići i Buljati, zabila golove za Abecedu unutar pet dana

Foto: NK Abeceda



Kolika je vjerojatnost da unutar nekoliko dana dva brata postignu pogotke za svoje momčadi? Događa se. Kolika je vjerojatnost da unutar nekoliko dana po dva para braće postignu pogotke za svoje momčadi? Znatno manja, rekli bismo. A kolika je vjerojatnost da unutar nekoliko dana čak tri bratska para postignu pogotke za svoje momčadi u službenim utakmicama?


Ne znamo, ali upravo se to ovih dana dogodilo u Nogometnom klubu Abeceda, iz kojeg su o tome obavijestili javnost na svojoj internetskoj stranici.


Prvo je prošle subote na gostovanju kod Paga hat-trick zabio Ivan Jurjević (2017.), svestrani dječak, koji za mlađu momčad papalina igra, a za stariju brani. A istoga je dana njegov brat Jakov (2013.) bio strijelac u pobjedi mlađih pionira protiv Hrvatskog viteza u Posedarju.


NK Abeceda




Ponedjeljak i srijeda bili su, pak, dani braće Ivčević i Buljat u Dalmatinskoj ligi. Toni Buljat (2008.) bio je dvostruki strijelac u pobjedi kadeta protiv makarskog Zmaja, da bi dva dana kasnije gol u pobjedi mlađih pionira na gostovanju kod Neretve zabio njegov brat Vito (2012.)


Roko Ivčević (2007.) prvi je u ponedjeljak zatresao mrežu u pobjedi juniora protiv Zmaja, a u srijedu je isto za mlađe pionire napravio i brat mu Šimun (2012.) u Metkoviću.


A kada je o braći (i sestrama) riječ, evo još jedne zanimljivosti: Trenutačno su članovi Abecede čak 16 parova braće, dva para brat i sestra, jedan par sestara te još pet obitelji s po troje braće u žutom dresu.