Nedjelja, 13. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

NAJBOLJA GODINA

Nakon uspješne sezone, zadarski hoteli otkrivaju planove za zimu i blagdane

Autor: Nikolina Lucić

12.10.2024. 19:35
Nakon uspješne sezone, zadarski hoteli otkrivaju planove za zimu i blagdane

Foto: Luka Jeličić



Iza zadarskih je hotelijera iznimno uspješna poslovna godina, obilježena rastom poslovanja u pred i posezoni i tradicionalno uspješna špica sezone. Kako su nam kazali Vjeko Bobić iz hotela Almayer i Hrvoje Šestan iz hotela Kolovare već se pripremaju za zimski period i posebne ponude za božićno i novogodišnje vrijeme.


Foto: Arhiva ZL


Doček Nove godine


– Prema planu i programu poslovanja za ovu godinu dosadašnji je dio godine ispunio naša očekivanja, pa čak ih i premašio. Jako smo zadovoljni popunjenošću u ovoj godini, a tijekom cijele godine uspjeli smo primiti veliki broj kongresnih i poslovnih gostiju. Iako je takav turizam naročito popularan u ovom periodu godine te kroz proljeće, možemo se pohvaliti da smo i tijekom ljetnih mjeseci imali poslovne i kongresne goste. Poslujemo cijele godine i naravno otvoreni smo svima i orijentirani na sve kategorije putnika, istaknuo je Šestan, kazavši kako su se opredijelili za cjelogodišnje poslovanje.


Vjekoslav Bobić iz hotela Almayer/Foto: Almayer


– Kongresni i poslovni turizam sa sastancima, konferencijama i stručnim skupovima veliki je dio našeg poslovanja, naročito izvan špice ljetne sezone, no jednako primamo i komercijalne goste. Što se tiče ostatka godine, očekujemo nastavak pozitivnih rezultata, jer poslovni je turizam u punom jeku, a što se tiče priprema za zimski period i blagdane, mogu najaviti kako ćemo i ove godine imati našu svečanu gala večeru i doček za Novu godinu. Također, već sada primamo brojne upite za grupne posjete turista koji grad žele razgledati i upoznati tijekom adventa, otkrio nam je Šestan.




Situacija je jednako povoljna i u malom gradskom obiteljskom hotelu Almayer, čiji vlasnik Vjekoslav Bobić sa svojim kolegama čak razmatra prvi put vrata hotela ostaviti otvorenima cijelu godinu. Rezultat je to, kazao nam je, njihove najuspješnije poslovne godine dosad, ali i činjenice da je Zadar sve popularniji izvan ljeta i tradicionalne kupališne turističke sezone. Ugodne temperature, brojna zabavna i kulturna događanja, kao i blizina brojnim drugim destinacijama i prirodnim ljepotama, Zadar su učinili savršenom destinacijom tijekom cijele godine, što se vidi i po turističkim brojkama. Odlično je to za gradske hotelijere, koji u periodu izvan tradicionalne turističke sezone, među njima i Bobić, vide veliku priliku za rast.


Foto: Mislav Klanac


Nema više zatvaranja zimi


– Iza nas je fantastična godina, naročito njezin početak, a jednako dobre rezultate bilježimo i sada u posezoni. Sve nas je to navelo na razmišljanje o budućnosti našeg sistema poslovanja, jer do sad bi hotel i restoran zimi zatvarali radi popravaka, inovacija i priprema za novu sezonu. Danas, već polako počinjemo drugačije razmišljati, jer za nas u biti više nema sezone, koja u tradicionalnom smislu prati turističke tokove orijentirane na sunce i more. Sada poslujemo tijekom cijele godine i stoga razmišljamo u smjeru cjelogodišnjeg poslovanja i kontinuiranih priprema, inovacija i popravaka tijekom perioda manjeg opterećenja, kazao je Bobić te dodao kako konačnu odluku o tome tek trebaju donijeti. I Almayer se također polako priprema za zimu, koja je sve popularnija među turistima, kako zbog iznimno bogatog adventskog programa, tako i ugodnih uvjeta za boravak na otvorenom i upoznavanje grada.


– Za sada smo se odlučili organizirati novogodišnju večeru u našem restoranu Corte, kao i svojevrstan adventski miniprogram, dok ćemo detaljne planove definirati kroz naredni period, rekao je Bobić.


Foto: Arhiva ZL