Četvrtak, 10. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

pomoć roditeljima

Grad Benkovac planira sufinanciranje privatnih vrtića i igraonica

Autor: Goran Šimunov

08.10.2024. 15:08
Grad Benkovac planira sufinanciranje privatnih vrtića i igraonica

Foto: Pixabay



Grad Benkovac namjerava sufinancirati boravak djece sa svojeg područja u predškolskoj ustanovi čiji nije osnivač i u privatnim dječjim igraonicama. Ove novine uvrštene su u Prijedlog Izmjena i dopuna Programa javnih potreba Grada Benkovca u predškolskom odgoju za 2024. godinu koji je trenutačno u savjetovanju s javnošću.


– Želimo omogućiti svim roditeljima koji imaju prebivalište ili boravište na području grada Benkovca korištenje programa ranog i predškolskog odgoja njihove djece, Grad Benkovac će sufinancirati programe koje provode i druge predškolske ustanove, dječji vrtići i dječje igraonice, čiji su osnivači druge jedinice lokalne samouprave ili su privatni vrtići ili dječje igraonice u koje su upisana djeca.


Boravak djece u predškolskoj ustanovi sufinancira se u iznosu od 60 posto ekonomske cijene programa te ustanove u koji je dijete upisano, a boravak djece u dječjoj igraonici sufinancira se s 50 posto ekonomske cijene programa, pojašnjavaju u Gradu.




Javne potrebe u predškolskom odgoju za koje se sredstva osiguravaju iz proračuna Grada Benkovca su pored Dječjeg vrtića Bubamara, čiji je osnivač Grad i programi za djecu rane i predškolske dobi koje provode druge pravne osobe na temelju sporazuma s Gradom, a koje pohađaju djeca s područja ovoga grada.


Budući da je u posljednjih nekoliko godina porastao broj djece koja se upisuju u ustanove ili igraonice kojima nije osnivač Grad Benkovac, nego druge jedinice lokalne samouprave ili pravne osobe, bilo je, kako ističu, potrebno regulirati navedenu proceduru, odnosno izmijeniti i dopuniti Program javnih potreba Grada Benkovca u predškolskom odgoju za 2024. godinu.