Petak, 4. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

IZLOŽBA

U Gimnaziji Juraj Baraković Zadar otvorena izložba ratnih fotografija

Autor: Portal ZL

04.10.2024. 17:15
U Gimnaziji Juraj Baraković Zadar otvorena izložba ratnih fotografija

Foto: 112. BRIGADA



U sklopu Programa obilježavanja 33. obljetnice Dana obrane grada Zadra, u petak 4. listopada u Gimnaziji “Juraj Baraković” Zadar, otvorena je izložba ratnih fotografija 112. brigade HV. Izložbu je pripremio i postavio prof. Marijan Maroja, ratni pripadnik 112. br. a sada djelatnik Državnog arhiva u Zadru. Izložbu su otvorili ratni zapovjednik 112. br. pk. Marko Čulina i ravnateljica Gimnazije “Juraj Baraković” prof. Jelena Marasović Štefančić, koji su se obratili prigodnim riječima.




Zapovjednik Čulina objasnio je širu situaciju i bojna djelovanja HV u obrani Zadra i zaleđa u jesen 1991.godine. Ravnateljica Gimnazije istaknula je značaj prikaza ratnih događanja kroz autentične fotografije i dokumente iz tog vremena. To je vrlo značajno za učenike i općenito za mlade generacije, u širenju istine o Domovinskom ratu i očuvanju povijesnih dokumenata iz tog vremena…


Otvorenje izložbe autentičnih fotografija i “sat povijesti” o obrani grada Zadra s velikim zanimanjem je pratilo nekoliko viših razreda učenika Gimnazije. Izložba je otvorena i cijeli idući tjedan.


FOTO: 112. BRIGADA