Petak, 4. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Dino Pavlović

Najefikasniji "topnik" Biograda: "Susret Opuzena i nas će puno toga odlučiti"

Autor: Alen Plahinek

04.10.2024. 10:46
Najefikasniji

Foto: Luka Jeličić



Početak sezone kao iz snova, može se reći kao i prošle godine, imaju rukometaši Biograda. Tri utakmice, tri pobjede upisali su Biograjci na otvaranju 2.HRL-Jug. Sezona je ovo u koju su Biograjci ušli poprilično drugačije u odnosu na onu prošlu. Tada su se vratili iz Gospića Šime Markić i Dražen Petrović, a kada je vodio Leo Zorica. Ove sezone nema takvih pojačanja, a ni na trenerskoj klupi nije Zorica. Međutim, rezultati su i dalje tu, mjesto dirigenta pripalo je Ivanu Buovcu, a prve violine Dinu Pavloviću koji je svoju ulogu prihvatio vrlo ozbiljno i nakon tri kola prvi je »topnik« lige s 24 pogotka.


– Ozračje je dobro generalno, kad pobjeđujete sve je uvijek lakše. Treniramo redovno i to je najbolja priprema za utakmice. Isto tako dobra je brojnost na treninzima. Atmosfera je super, dolaskom novog trenera došla je neka nova svježina. Ja sam samo dio momčadi bez koje ne bih mogao zabijati u ovoj mjeri – ističe Pavlović koji je prošlu zimsku polusezonu bio rješenje s vremena na vrijeme.


– Radio sam u Zadru prošle godine, tako da zimsku polusezonu nisam baš igrao, a niti trenirao. Sad radim ovdje u Biogradu, tako da mogu biti redovan i na treninzima i na utakmicama. Sad se baš mogu posvetiti rukomet. Gledajte, ovo je liga u kojoj igrate jer volite sport, jer volite rukomet, tako da morate imati posao jer morate živjeti od nečega, a onda gušt koliko se stigne.




Unatoč mlađoj momčadi, cilj je i dalje jedinstven – napasti prvo mjesto i tražiti jači rang.


– Mislim da svatko tko igra mora ići na prvo mjesto, nema smisla se zadovoljiti nečim slabijim. Da, imamo mlađu momčad nego prošle godine. Jedan dečko ima 16 godina, nekoliko njih 18 među kojima su i braća Roko i Ivan Milovac. Već su dugo u seniorskoj momčadi, čak su i dominantni u odnosu na svoje vršnjake i po meni su stvarno izraziti potencijali. Nema nam više Šime Markića na kojeg smo se puno mogli osloniti prošle sezone. On se oprostio od rukometa – objašnjava Pavlović te kroz smijeh nastavlja.


– Ma ni ne nedostaje nam za sada, ha ha… Puno je dobroga donio, bilo bi nam lakše radi rotacije da je ovdje. Ali što je tu je, koga nema bez njega se može i mora.


Liga je kao i prethodnih sezona vrlo izjednačena i bit će »rata« do kraja.


– Susret Opuzena i nas će, kao i prošle sezone, odlučiti jako puno toga. Lani smo mi išli kod njih u prvom susretu, ovog puta oni dolaze k nama za desetak dana. Treba prije toga odraditi gostovanje u Sinju kod Kamičaka. Mislim da nismo favoriti jer oni igraju na domaćem terenu, tako da gledam da će to biti teška utakmica – kaže Pavlović te se dotiče drugih momčadi u ligi.


– Drago mi je vidjeti Zadar 2013 u ligi, to je sjajna priprema za budućnost, pogotovo ako planiraju ti mladi momci igrati neki jači rukometni rang. Sviđaju mi se i druge momčadi Premijerligaša, jer jako puno je dosadnih utakmica u ovoj ligi. Ima dosta slabih momčadi, tako da je dobro što imaju neki jači susreti. Igrali smo s Trogirom II i imao sam osjećaj nakon prvih deset minuta da će biti baš super utakmica, ali smo napravili seriju 11:1 i prelomili susret. Naše iskustvo je tu baš presudilo iako su imali nekoliko premijerligaških igrača – zaključio je Pavlović.