ponedjeljak, 30. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

6. KOLO

Zadar remijem ispustio prvo mjesto

Autor: Šime Ćurko

30.09.2024. 18:56
Zadar remijem ispustio prvo mjesto

Foto: LUKA JELIČIĆ



Zadar je u 6. kolu Treće NL Jug Hrvatski vitez ugostio u Biogradu budući da više ne može igrati na Stanovima. U klubu nisu riješili problem sa svlačionicama i dok je tako domaće utakmice mogu igrati samo u Biogradu i Posedarju. Zadar je remijem izgubio prvo mjesto na ljestvici, koje je držao dva kola. Sada su igrači Zorana Erlića treći s 12 bodova, dva manje od Uskoka i Neretve. Hrvatski vitez je sedmi s devet bodova.


Pinčić obranio penal




Prvih 20-ak igralo se na polovici Posedaraca. U 12. minuti Domagoj Muić je izbacio Bruna Grgića na lijevoj strani, koji je vratio loptu u sredinu, gdje je Luka Viduka nije najbolje zahvatio. Ipak, lopta je zaobišla vratara Luku Matasovića, a s gol linije goste je spasio Josip Jurjević. U 18. minuti nakon kornera s desne strane Zadrani traže igranje rukom, sudac Matej Čulina se nije oglasio.


Prva konkretnija akcija Hrvatskog viteza dogodila se u 27. minuti. Pokretljivi Matteo Pranić se sam izborio za priliku, nakon što je prošao po lijevoj strani. Budući da nije imao suigrača na povratnoj lopti iz teške situacije odlučio se za udarac, koji je vratar Jakov Pinčić uspio odbiti, a Belmin Sikira je raščistio opasnost. Desetak minuta kasnije Selmir Mahmutović je nanizao nekoliko Posedaraca i sam izašao ispred vratara. Ipak, kao da je u slalomu izgubio snagu, pa je mlaki udarac završio u rukama Matasovića.


U sljedećoj akciji Pranić odlično vidi utrčavanje s lijeve strane Luke Zdrilića, prema slobodnoj procjeni najboljeg igrača utakmice, kojeg tek što je zakoračio u kazneni prostor ruši Muić. Sudac pokazuje na jedanaesterac, a loptu je namjestio Ivan Čurjurić, čiji je poluvisoki udarac u svoju desnu stranu obranio vratar Jakov Pinčić. Čurjurić nema sreće s penalima, nije pogodio ni u prošlom kolu u domaćem porazu od Vala. Na isteku poluvremena gosti traže drugi jedanaesterac nakon što je Zdrilićev udarac pogodio Sikiru u ruku, ali sudac je procijenio da nije bilo namjere u ovom potezu zadarskog braniča.


Golovi igrača s klupe




Onako kako su Zadrani ušli u utakmicu, Posedarci su krenuli u nastavku. Bili su konkretniji, življi, što je donijelo dobru situaciju za Zdrilića u 52. minuti, ali bez završnice. U 62. minuti imali su gosti novu priliku za vodstvo. Vedran Smokrović, koji je ušao na poluvremenu, sam je izašao ispred Pinčića, ali se nije uspio snaći u pokušaju loba zadarskog vratara.


Ono što nije tada iskoristio posedarski napadač je uspio u 69. minuti. Odlična akcija Vukadinović – Zdrilić – Smokrović donijela je gostima vodstvo i radost za njihove navijače. Smokrović je pogodio neometan s desetak matara. Zadar je krenuo po izjednačenje, ali trebalo je domaćinima 15-ak minuta za ozbiljniju akciju. Mahmutović se na vrhu peterca našao sam ispred Matasovića nakon dodavanja Marka Domančića. Međutim, lopta kao da nije iznenadila samo posedarske braniče, nego i zadarskog napadača. U 87. minuti Zadar je spasio bod. David Budimir se izborio za prostor na lijevoj strani, vratio je u sredinu gdje je natrčao Mario Pedišić, koji je ostao na brisanom prostoru i rutinski pogodio za 1:1. Zadru su tako igrači s klupe spasili bod u utakmici koja je još jednom pokazala koliko su Posedarci neugodan suparnik Zadranima.