ponedjeljak, 30. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

U FOTOOBJEKTIVU

MODNA ANALIZA Jesenska moda službeno stigla na zadarsku špicu

Autor: Helena Hoić

29.09.2024. 20:34
MODNA ANALIZA Jesenska moda službeno stigla na zadarsku špicu

Foto: Mate Komina



Posljednju rujansku špicu obilježila je kiša i hladno jesensko jutro, ali i kiša ima svoju (modnu) draž. Ova subota službeno nam je donijela jesen, iako se modni dah nove sezone itekako mogao osjetiti i proteklog vikenda. Nezaobilazni su bili kišobrani i kabanice, a na ulicama smo imali priliku vidjeti brojne jesenske kombinacije. Jesen nam donosi pregršt modnih inspiracija, a među njima posebno se ističu boje i uzorci koji zrače energijom i odvažnošću. Životinjski uzorci zadržavaju svoj status, a crvena boja postaje omiljeni izbor svake modne entuzijastice. Osim sandala, tenisica i lepršavih suknji, primijetili smo i nekoliko klasičnih modela gležnjača i traperica, uz razne jakne koje najavljuju pravu jesensku modu.


Savršena kombinacija


Foto: Mate Komina


Životinjski uzorak je stekao veliku popularnost ovog ljeta, a po svemu sudeći, i u nadolazećoj će jesenskoj sezoni ostati jedan od najvećih modnih trendova. Najčešće se bira jedan »statement« komad leopard uzorka kao što je to učinila ova dama. Lepršava midi suknja leopard uzorka plijeni pažnju i kombinirana je s jednostavnom crnom majicom. Zlatne sandale suptilno naglašavaju noge i dodaju dašak glamura ovom outfitu. Čista petica!


Boja jeseni


Foto: Mate Komina


Crvena je it boja ove jeseni! Od cherry crvene do bogate bordo nijanse, jesen odiše energijom ove strastvene boje. No, ne morate izlaziti iz svoje zone komfora da biste nosili ovaj trend – crvena se lako uklapa u svakodnevne outfite. Ova dama odlično je spojila bazični crveni top s trendi trapericama za moderan i opušten look. Pulover u istoj nijansi, nonšalantno prebačen preko ramena, dodatno naglašava vibrantnu crvenu i savršeno uvodi u hladnije dane pred nama.


Casual stil


Foto: Mate Komina




Ležerne hlače postale su must-have u ormaru svake žene. Traperice imaju ozbiljnu konkurenciju jer žene sve više biraju ove opuštene, ali sofisticirane krojeve. Ova dama odlučila se za svjetlosmeđe hlače koje je savršeno uparila s crnom cropped košuljom za moderan, minimalistički dojam. Elegantniji komadi, poput hlača, u kombinaciji s casual detaljima poput crne torbice i bijelih tenisica, čine ovaj outfit svestranim i chic – idealan za svaki dan!


Dominantna ružičasta


Foto: Mate Komina


Među tamnim jesenskim nijansama istaknula se oversized jakna u živopisnoj ružičastoj boji, koja dominira cijelim outfitom. Savršen je kontrast crnim kratkim hlačama i bijeloj košulji s detaljem zavezane marame oko struka, koja donosi suptilan vintage šarm. Torbica u neutralnoj bež nijansi stilski balansira jaknu, dok smeđe gležnjače u brušenoj koži podižu cijeli look na višu razinu. Ova kombinacija odlično prikazuje kako možete biti odvažni s bojama!


Trendi jakna


Foto: Mate Komina


Tamnocrvena je klasik svake jeseni, a ove sezone posebno dominira na ključnim komadima. Kožnata jakna u ovoj nijansi izgleda savršeno u kombinaciji sa širokim trapericama, bijelim košuljama i, kao u ovom slučaju, suknjama. Oversized jakna super ide uz jednostavan bijeli top i traper mini suknju. Bijele sportske tenisice dodaju dašak sportskog duha spajajući mladenačku ležernost s retro vibrom. Idealna kombinacija opuštenog stila i trendi komada!