Petak, 27. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Hrvatski veslački kup

Jadranu ukupno drugo mjesto

Autor: Šime Ćurko

27.09.2024. 11:53
Jadranu ukupno drugo mjesto

Foto: VK Jadran



U Posedarju je održano 6. Finale Hrvatskog veslačkog kupa, koje je okupilo preko 200 veslača iz 15 hrvatskih klubova. Pravo nastupa su imali klubovi koji koji se natječu u regionalnim kupovima Veslačkog saveza Dalmacije i Veslačkog saveza Zagreba odnosno po najbolje tri posade u odabranim disiplinama i kategorijama tih kupova. Veslači Jadrana nastupili su s 26 predstavnika u kategorijama kadeta, mlađih juniora, juniora i seniora. Nakon što su na prošlogodišnjem natjecanju u Ogulinu osvojili prvo mjesto, ovaj puta su bili drugi u ukupnom redoslijedu klubova, iza osječkog Iktusa.


Zadrani su u Posedarju osvojili ukupno sedam medalja, od čega jedno prvo mjesto, pet drugih i jedno treće mjesto. Prvo mjesto osvojio je četverac bez kormilara juniora u sastavu Luka Kraljić, Roko Skočić, Rafael Brkić i Luka Barešić dok su druga mjesta osvajali Sara Žuvanić i Dora Turčinov u dvojcu na pariće seniorki, Mateo Matešić i Bartol Cuković u dvojcu bez kormilara juniora, Augustina Mihatov u samcu juniorki, Viktorija Aleta i Lana Marijačić u dvojcu na pariće juniorki, Matija Vujević u samcu kadeta.





Treće mjesto osvojili su Petar Miloš i Ivan Mustać u dvojcu bez kormilara seniora. Četvrta mjesta zauzeli su četverac na pariće mlađih juniora u sastavu Marko Dinarina, Luka Čoban, Mikula Bobić i Marko Mišulić, četverac na pariće kadeta u sastavu Petar Zelić, Ivan Ninčević, Rino Jurjević i Luka Ljubičić te Filip Matešić i Davor Božajić u dvojcu bez kormilara mlađih juniora. Nakon dvije uspješno organizirane regate za Kup Dalmacije, održane u prethodne dvije sezone, Posedarje se pokazalo i ovaj puta kao idealna lokacija za veslačka natjecanja na moru, savršeni uvjeti za veslanje vladali su tijekom čitave regate.


Organizatori regate su bili Hrvatski veslački savez, Veslački savez Dalmacije, Veslački savez Zagreba, VK Jadran, uz potporu Općine Posedarje.