Petak, 27. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

prebrza vožnja

U nesreći na Bilom Brigu teško ozlijeđen motociklist

Autor: Portal ZL

20.09.2024. 10:08
U nesreći na Bilom Brigu teško ozlijeđen motociklist


Noćas, 20. rujna oko 02.40 sati u Zadru, dogodila se prometa nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede. Prema rezultatima očevida, prometna nesreća se dogodila na raskrižju ulica Put Biliga i Put Pudarice kada je 46-godišnji hrvatski državljanin upravljajući motociklom zadarskih registarskih oznaka nailaskom na kružni tok, uslijed neprilagođene brzine kretanja te stanju i uvjetima na kolniku  prešao preko ruba kolnika uslijed čega je izgubio kontrolu nad upravljačem te pao s motociklom na kolnik.


Ozlijeđenom motociklistu je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede.


Policija će nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru dostaviti izvješće o prometnoj nesreći. Kako bi se smanjio broj stradavanja motociklista i mopedista te povećala njihova sigurnost u cestovnom prometu, upozoravamo sve sudionike da se pridržavaju prometnih propisa.




Motociklisti se moraju kretati sredinom obilježene prometne trake kako ne bi bili u tkz. mrtvom kutu drugih sudionika u prometu. Jako je bitno za motocikliste da se u zavojima ne kreću sredinom prometnice jer motor je u nagibu i tada se nalaze u suprotnom kolničkom traku.