Petak, 27. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

ODO

Ispitan Poljak osumnjičen da je bolesnu suprugu ostavio kod Benkovca da umre

Autor: Goran Šimunov

19.09.2024. 15:49
Ispitan Poljak osumnjičen da je bolesnu suprugu ostavio kod Benkovca da umre


Općinsko državno odvjetništvo (ODO) u Zadru je provelo dokaznu radnju ispitivanja državljanina Republike Poljske u dobi od 70 godina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv života i tijela prouzročenje smrti iz nehaja. Za ovo kazneno djelo zapriječena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godine. Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 70-godišnjak u jutarnjim satima 13. rujna 2024., na benkovačkom području, počinio navedeno kazneno djelo na štetu 69-godišnje supruge, odnosno ostavio ju je svjestan da je ona narušenog zdravstvenog stanja uslijed čega postoji opasnost za njezin život i zdravlje.


Policijska uprava zadarska je izvijestila kako je mrtvo tijelo 69-godišnje poljske državljanke pronađeno u srijedu, 17. rujna u 16 sati na području mjesta Medviđe, tijekom pokrenute potrage za njom kao nestalom osobom. Na mjestu događaja je proveden očevid, tijelo je pregledano od strane mrtvozornice te nisu pronađeni elementi nasilja, a naložena je obdukcija kako bi se utvrdio točan uzrok smrti. Utvrđeno je da se radi o ovoj poljskoj državljanki, za koju je policiji prijavljen nestanak 14. rujna 2024.godine. Prema neslužbenim informacijama, 70-godišnji poljski državljanin je svoju suprugu ostavio i otišao, a njezin nestanak prijavio je tek dan kasnije, kada je već cijelu noć provela ostavljena na otvorenom.


Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 70-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela napuštanja nemoćne osobe dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu, dakle za ponešto drugačije kazneno djelo od onog za koje ovog muškarca sumnjiči ODO. Zamjenik općinskog državnog odvjetnika je sucu istrage Županijskog suda u Zadru predložio određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od utjecaja na svjedoke.