Petak, 27. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

OD 18. DO 25. RUJNA

Donosimo veliki pregled kulturnih i zabavnih događanja u Zadru i županiji

Autor: Đurđa Baljak

18.09.2024. 18:07
Donosimo veliki pregled kulturnih i zabavnih događanja u Zadru i županiji

Foto: TZGZ



SRIJEDA


18. RUJNA


CIRKUS »Alexander Picard«

Sportski centar višnjik, (od 19 do 22 sata)

U Športskom centru Višnjik, na parkiralištu južno od zatvorenog bazenskog kompleksa, od 20. do 29. rujna 2024. godine održavat će se predstave cirkusa Alexander Picard. Predstave će se održavati prema sljedećem rasporedu – 18. rujna u 19 sati; 19. rujna u 19 sati; 20. rujna u 19 sati; 21. rujna u 19 sati; 22. rujna u 11 i 19 sati; 26. rujna u 19 sati; 27. rujna u 19 sati; 28. rujna u 19 sati; i 29. rujna u 11 i 19 sati. Ulaznice su dostupne putem platforme Eventim ili na blagajni cirkusa sat vremena prije predstave. Cijene ulaznica su 12 eura za djecu (od 3 do 12 godina) i 15 eura za odrasle.


Foto. TZGZ




ČETVRTAK


19. RUJNA


IZLOŽBA »Jedan svijet«

Providurova palača (od 10 do 19 sati)

Izložba je postavljena 22. prosinca 2022., a može se pogledati još do 22. prosinca ove godine. Radi se o izložbi umjetnina iz postava zbirke Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti, a čiju koncepciju potpisuje Branko Franceschi.


PROJEKCIJA »Samo kad se smijem«

Centar za kulturu Grada Novalje (20 sati)

Film donosi intrigantnu i uznemirujuću priču o nasilju u obitelji, priču koja je temeljena na istinitim događajima, a dijelom i na tragičnom slučaju Zadranke Ane Magaš. Riječ je o dosad najambicioznijem i najzrelijem ostvarenju scenaristice i redateljice Vanje Juranić.


Foto: DANKO VUČINOVIĆ


SUBOTA


21. RUJNA


KONCERT Mješoviti pjevački zbor Alba Regia iz Szekesfehrvara

Narodni trg (18 do 20 sati)

Gostovanje predstavlja rezultat suradnje dvaju gradova-prijatelja, a zbor će pod dirigentskom palicom Imre Kneifelda predstavit prigodni program 21. rujna u 18 sati na Narodnom trgu, a 22. rujna u 18 izvest će i sakralni repertoar u crkvi sv. Šime.


Foto: TZGZ


KONCERT Urbofon Live: Groovetastic & TV EYE

Providurova palača (21 do 23 sata)

Rock&Off Tour se ponovno zaustavlja u Zadru, gdje će u okviru Urbofon Live programa nastupiti bendovi Groovetastic i TV EYE. Groovetastic će predstaviti svoj debi album »Disco uzvraća udarac«, dok će TV EYE donijeti energičan garage rock zvuk s debi albumom »Kick It Out«. Ulaz je besplatan.


Foto: URBOFON LIVE


FESTIVAL Valkira 2024 Rave or Die w/ INSOLATE

Plaža Ričina ili Valkira, Vrsi (23 sata)

Posjetite jednodnevni festival elektronske glazbe »Rave or Die« na kultnoj plaži Ričina ili Valkira koji već jedanaest godina zaredom okuplja entuzijaste u ceremoniji slobode i zajedništva, gdje elektronski ritmovi povezuju tijelo, duh i prirodu. Nastupit će svjetski poznata DJ-ica Insolate, te Mony, Josip Milković, Flora i DJ Meli. Cijene ulaznica su 15 eura do ponoći i 20 eura nakon ponoći.


PONEDJELJAK


23. RUJNA


RADIONICA »Ženski rad, dobar hlad«

Gradska knjižnica (Multimedijalna dvorana) (18 sati)

Pridružite se besplatnoj radionici koja će se održati 23. i 26. rujna od 18 do 20 sati. Tijekom ove radionice, žene svih dobnih skupina okupljat će se u krugu kako bi uz kavu i razgovor, istražile povezanost između prošlih i suvremenih oblika ženskog rada. Cilj radionice je stvoriti pjesmu koja će služiti kao amulet i podsjetnik na zajedništvo te snagu svih sudionica.


PONEDJELJAK


23. RUJNA


FESTIVAL »Risk«

Udruga slijepih Zadarske županije (Poljana Požarišće 1) (18 sati)

U okviru događanja koje zadarska spisateljica Mirjana Mrkela organizira u Udruzi slijepih Zadarske županije, ugostit će ekipu i RISK festival.


KONCERT Nightwatchers i Nohz

Nigdjezemska (Ul. Stjepana Radića 11) (21 sat)

Posjetite Nigdjezemsku i uživajte u nastupima punk-rock skupine Nightwatchers iz Toulousea i HC-punk sastava Nohz. Vrata se otvaraju u 21 sat, a koncert počinje u 22 sata. Ulaz je minimalna donacija od 5 eura.


Foto: NIGDJEZEMSKA


UTORAK


24. RUJNA


RADIONICE »Yoga and Pottery Retreat – Whispear of The Earth«

Ražanac 54 A (17 sati)

Tijekom trodnevnog događaja, od 23. do 25. rujna, moći ćete sudjelovati u radionicama lončarstva i joge, povezati se s elementom zemlje i uživati u zdravim vegetarijanskim obrocima. Radionice će voditi Zlata Jović Aleixo i Barbara Lipovšćak. Za više informacija i prijave posjetite služenu web stranicu www.kolo-loko.com.


SRIJEDA


25. RUJNA


IZLOŽBA »Šest salonskih priča«

Kneževa palača

U Kneževoj palači se do 31. prosinca 2027. može razgledati izložba koja obuhvaća 76 muzejskih predmeta i predstavlja šest salonskih priča koje ilustriraju različita povijesna razdoblja grada Zadra. Autor koncepcije izložbe je Hrvoje Perica, a arhitektica postava je Zora Salopek.