Petak, 27. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

VELIKA ULAGANJA

Troši li se previše na nogometni stadion u Posedarju? Načelnik Klanac ističe kako je to neophodno

Autor: Nikolina Lucić

18.09.2024. 15:40
Troši li se previše na nogometni stadion u Posedarju? Načelnik Klanac ističe kako je to neophodno

Foto: Osobna arhiva



Za svake jače kiše posedarsko nogometno igralište ‘Gordan Demo’ poplavljuje, što zahtijeva konstantne drenaže i ulaganja. Od naših smo čitatelja tako dobili poruku zabrinutosti, zbog, kako kažu upitnog trošenja novca poreznih obveznika Općine Posedarje.


– Na stadionu ‘Gordan Demo’ u Posedarju zadnjih je godina rekonstrukcija travnjaka i drenaže rađena više od tri puta. Utrošeno je 2009. godine tadašnjih 1,2 milijuna kuna ili 160 tisuća eura. Tri godine poslije, 2012., zbog puknuća cijevi kompletno mijenjanje koštalo je 2,1 milijun kuna ili 280 tisuća eura. Novi travnjak iz 2015. godine koštao je 0,9 milijuna kuna ili 120 tisuća eura, a 2019. godine na stadion i travnjak potrošeno je 1,3 milijuna kuna, tj. 173 tisuće eura.


Posljednja su se ulaganja iz 2022. godine sastojala od sanacije travnjaka, rekonstrukcije sistema navodnjavanja (kada je ugrađen najmoderniji sistem kao što ima HNK Hajduk iz Splita) te postavljanja travnatog busena od četiri centimetra, napisali su naši čitatelji, dodavši kako se svaka dva mjeseca plaća firma koja teren prozračuje te sije novu travu što normalno sve košta.




Na ove nam je komentare općinski načelnik Ivica Klanac kazao kako svi nezadovoljnici slobodno mogu podnijeti kaznene prijave, na što će se odgovoriti potpunom i ispravnom dokumentacijom za svako ulaganje u stadion i travnjak.


– Ako je ulaganje u sportsku infrastrukturu koju koristi veći broj sportaša pranje novca, što je tvrdnja također podložna tužbi, odgovaram da su sva ulaganja u stadion i njegovu infrastrukturu ‘jedan kroz jedan’ i to se može potkrijepiti dokumentacijom, poručio je Klanac, rekavši kako 150 posedarskih nogometaša koristi taj teren, kojem hitno treba rasterećenje, koje će na kraju i smanjiti troškove.


– Pomoćni teren još uvijek nemamo, a postojeći bi se trebao koristiti maksimalno sedam sati tjedno, što je debelo ispod potreba zajednice, koje su trostruke. Rekonstrukcija i njegovo redovito održavanje zato su naša dužnost i obaveza, rekao je Klanac, zaključivši kako se na njegovo održavanje godišnje u prosjeku troši 10 tisuća eura i to kad nema izvanrednih situacija.


– Održavanje i sanacija igrališta rade se prema propisima i svaki je zahvat propisno dokumentiran. Malo se toga može značajno promijeniti dok općina ne dobije pomoćno nogometno igralište za treninge i utakmice nižih uzrasta, zaključio je načelnik.