Utorak, 17. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

javni poziv

Do kraja rujna zaprimaju se nominacije za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji

Autor: Portal ZL

16.09.2024. 19:07
Do kraja rujna zaprimaju se nominacije za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji

Foto: ZADARSKA ŽUPANIJA



Zadarska županija i ove godine nagrađuje najbolje iznajmljivače u turizmu. Naime, do kraja rujna zaprimaju se prijave za priznanja u dvije glavne kategorije smještaja – kuće za odmor i seosko domaćinstvo, a po tri najbolja objekta u svakoj kategoriji uz plaketu dobit će i financijske nagrade.


„Iznimno nam je drago što putem Javnog poziva za dodjelu nagrada za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji za 2024. godinu imamo priliku izdvojiti i nagraditi sve one koji teže kvaliteti i kreativnosti, posebice ako znamo da je riječ o segmentu smještajne ponude koja čini važan dio ukupne županijske turističke ponude“, istaknuo je pročelnik UO za gospodarstvo i turizam Ante Sjauš dodavši da je privatni smještaj najbrojniji u ukupnoj strukturi naših smještajnih kapaciteta i upravo je iz tog razloga važno ulagati u kvalitetu i kontinuirano razvijati ponudu kako bismo dodatno pozicionirali Zadarsku županiju, a među našim gostima i dalje podizali razinu zadovoljstva pruženom uslugom.


„Kroz privatni i obiteljski smještaj naši gosti imaju priliku doživjeti izravan kontakt s lokalnim stanovništvom i upoznati autohtonost i tradiciju mjesta u kojem borave, a upravo je to danas traženo i cijenjeno iskustvo koje traži sve veći broj svjetskih ljubitelja putovanja. Smještaj kod domaćina dio je našeg nasljeđa, a ljubaznost i gostoljubivost su neke od najvećih prednosti našeg turizma. Dojam o domaćinu često se pretvara u dojam o Zadarskoj županiji. Značaj ove akcije nagrađivanja najboljih iznajmljivača vidimo kao dodatni poticaj svima onima koji sustavno ulažu u kvalitetu i svakodnevno se trude pratiti zahtjeve gostiju i biti u korak s trendovima u turizmu“, naglasio je Sjauš.




Fokus ovog Programa je na domaćinskom pristupu gostima, dugoročnim i kvalitetnim odnosima, redovitim gostima, kreativnosti i kontinuiranom unaprjeđenju ponude.


Cilj projekta je podizanje kvalitete i obogaćenje ponude obiteljskog smještaja na području Zadarske županije, ali i:


  • prepoznavanje i medijski intenzivno promoviranje izvrsnosti, kreativnosti i profesionalnosti u području pružanja usluga privatnog smještaja na području Zadarske županije,
  • dodatno poticanje procesa inovacije i kreativnosti u turističkoj ponudi,
  • utjecanje na podizanje standarda usluge i dodatno osnaživanje turističke ponude Zadarske županije u segmentu obiteljskog turizma te
  • službeno nagrađivanje najboljih primjera dobre prakse na godišnjoj svečanosti koja će ujedno biti prilika za povezivanje i razmjenu iskustava svih aktera u procesu.

Nagrade će se dodijeliti za dvije glavne kategorije smještaja:


  • kuće za odmor (najmanje 3*) i
  • seosko domaćinstvo.

Prilikom utvrđivanja finalista ocjenjivat će se i samoodrživost objekta, energetska održivost kao i ona što se odnosi na potrošnju vode, njezino recikliranje i vraćanje u sustav za neke druge potrebe kao, odvajanje otpada, korištenje alternativnih izvora energije, zapravo sve ono što vodi prema samoodrživosti objekta.


Uz dvije glavne nagrade dodijelit će se i jedna nagrada za samoodrživost objekta, tj. ekološku usmjerenost objekta i njegovog vlasnika. Bilo da je riječ o materijalima od kojih je objekt izgrađen, modalitetu grijanja i hlađenja, uređenosti, tako i u odnosu prema okolini. Ocjenjivat će se sav uložen trud kojemu je cilj očuvanje okoliša u kojima se nalaze.


Javni poziv je otvoren do 30. rujna 2024. godine.


Pobjednici osvajaju:


  • nagrada: 3.000,00 eura i zlatnu plaketu,
  • nagrada: 2.000,00 eura i srebrnu plaketu,
  • nagrada: 1.000,00 eura i brončanu plaketu.
  • Nagrada za samoodrživost objekta: 3.000,00 eura i plaketa.

Tri odabrana finalista iz svake kategorije predstavit će se u medijima, na web stranici Zadarske županije i TZ Zadarske županije kao primjer dobre prakse u turizmu. Pobjednici će biti proglašeni i službeno nagrađeni u sklopu svečane dodjele nagrada tijekom 2024. godine.


Javni poziv, prijavni obrazac i popis dokumentacije koju treba priložiti uz prijavu, podnositelji mogu preuzeti s mrežne stranice Zadarske županije: www.zadarska-zupanija.hr pod poveznicom Natječaji/Potpore i priznanja/Aktivni natječaji ili se mogu preuzeti u Upravnom odjelu za gospodarstvo i turizam.


Odgovore na sva pitanja vezana uz ovaj Javni poziv mogu se dobiti i na tel. 023/350-430 ili 023/350-439.


– Ovim putem pozivamo sve vrijedne dionike iz segmenta obiteljskog turizma da se pridruže ovom projektu u sklopu kojeg će se valorizirati izvrsnost, poručuju iz Zadarske županije.