Utorak, 17. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Druga HRL Jug

Zadrani herojski pali na seniorskoj premijeri

Autor: Alen Plahinek

14.09.2024. 21:32
Zadrani herojski pali na seniorskoj premijeri

Foto: Mate Komina



Herojski pad, najjednostavniji i najtočniji opis je onoga kako je završila prva seniorska utakmica Zadra 2013 u povijesti. Zadarski mladići pojačani Tončijem i Matijom Merharom poraženi su u Mocirama od Solina sa 33:25.


Izgorjeli su Zadrani u početku u želji da se pokažu i dokažu mnogobrojnoj publici u Mocirama, a Solin je to svojim iskustvom kaznio i nakon nepunih deset minuta imao 7:2 na semaforu. Vratili su se Zadrani pokazavši da talenta ne nedostajem koncem drugog dijela s tri vezana pogotka i na poluvrijeme otišli s minus četiri (14:18).


Ludnica je nastala u Mocirama kada je Tonči Merhar u 37. poentirao za 18:20, no bliže od toga nije išlo. Na kraju je Solin rutinski uz dosta iskustva znao primiriti utakmicu kraju i ,kako god bilo, zasluženo slavio.




Kod Zadra najmanje impresionirani seniorskim rukometom bili su Adriano Čoban s šest pogodaka, a kao utjeha može mu biti i da je postao prvi seniorski strijelac kluba u povijesti, te Bartol Duvnjak koji je skupio preko deset obrana. Upravo nekoliko njegovi sjajnih intervencija dozvolile su Zadranima da se vrate u utakmicu.


Sve u svemu, Zadranima, koji su još prije nekoliko mjeseci igrali U-15 ligu, samo fali iskustva, a ono će doći. Sve ostalo, prema prikazanom, imaju.


Ono što se svakako treba istaknuti za kraj je i publika, koja je poprilično ispunila Mocire i najavila da je rukomet u Zadru itekako živ!