“Očekujem korektnu kampanju na dobrobit građana, od svih kandidata. Ovdje se ne radi o promociji osoba, ovdje se radi o promociji vrijednosti za koje ćemo se zalagati u izgradnji nove Hrvatske, Hrvatske morala, čestitosti, gdje svaki građanin ima pravo reći ono što misli, a da nakon toga  neće biti izvrijeđan ili kažnjen”, rekao je Primorac u izjavi za medije.


Dodao je kako će se takva Hrvatska dogoditi i da od svih sudionika kampanje očekuje fair play odnos. “On je za sada takav bio. Ja se ne obazirem ako se dogodi neki mali udarac ili slično, to je život. S moje strane, bit će sve korektno, ja ću svjedočiti o svojim djelima”, istaknuo je Primorac.




Ocijenio je i kako je ljudima najlakše nešto obećati.


“Nije jednostavno mene imati na svojim leđima kao predsjednika RH ako budem inzistirao za svaku točku koju smo rekli da se ispoštuje”, poručio je,  dodavši kako on nikada u životu nije pogazio svoju riječ.


Primorac je također rekao kako poznaje funkcioniranje EU-a i država koje imaju sličan sustav, gdje se predsjednik i premijer moraju dogovoriti o ključnim pitanjima, ali da nitko nema njegovu bianco podršku.


“Ako me pitate oko bianco podrške, članovi moje obitelji nemaju bianco podršku. Nitko je nema dok me ne uvjere da je ono što radimo ispravno. To je početak i kraj svega”, poručio je.


Gabričević (HSU): Primorac će imati našu potporu


Ministar obrane Ivan Anušić nedavno je rekao da ponašanje predsjednika Republike Zorana Milanovića dovodi u pitanje normalno funkcioniranje oružanih snaga. Poručio je kako neće dopustiti da itko vrši pritisak i zloupotrebljava ih te u tom kontekstu najavio da će tražiti izmjene Zakona o obrani.


Primorac je rekao kako se ovlasti predsjednika ne mogu promijeniti zakonom, nego to treba napraviti promjenom Ustava, ali i dodao kako taj zakon ne može komentirati dok ga ne vidi.


Primorac je u četvrtak sudjelovao na sastanku Središnjeg odbora Hrvatske stranke umirovljenika te je rekao kako će kao predsjednik inzistirati, sukladno ovlastima, na suradnji Vlade, jedinica lokalne samouprave i privatnim sektorom kako bi koncept međugeneracijske solidarnosti doveli na bolju razinu.


Naveo je kako je odnos prema umirovljenicima ključan i da mu je jedan od prioriteta podizanje razine dostupnosti zdravstvene skrbi za sve umirovljenike, otprilike na razinu koju imaju, primjerice, branitelji.


Predsjednik HSU-a Veselko Gabričević rekao je kako će Primorac imati njihovu potporu.