Srijeda, 11. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Novi potres

Nikola Kalinić više nije sportski direktor Hajduka!

Autor: Alen Plahinek

10.09.2024. 18:50
Nikola Kalinić više nije sportski direktor Hajduka!

Foto: Robert Matić/Hajduk.hr



Došao je prije četiri mjeseca s velikom voljom, a otišao u tamo neku srijedu kasno poslijepodne. Kada se nitko nije nadao, novi veliki “potres” pogodio je Poljud. Nikola Kalinić je praktički iz ničega dobio otkaz u klubu kojeg voli vjerojatno više od samoga sebe, priopćio je Hajduk na svojim službenim stranicama.


– S Nikolom smo se razišli nakon završetka prijelaznog roka imajući u vidu ono što je najbolje rješenje za Klub u ovom trenutku. Zahvaljujem mu što je prihvatio ovu ulogu u teškom trenutku te jako poštujem njegovu emociju koju iskazuje prema Hajduku. Odluku smo priopćili treneru Gennaru Gattusu, kojem je kao i svima u Klubu u sljedećih nekoliko dana glavni cilj maksimalno se fokusirati na predstojeći derbi, kako bi momčad imala što kvalitetniju fizičku i mentalnu pripremu. Budući da se radi o izuzetno važnoj poziciji, tijekom sljedećeg tjedna predstavit ćemo novog sportskog direktora i sportsku strategiju Kluba za koju smatramo kako je dugoročno jedina ispravna za Hajduk. Nikoli Kaliniću još jednom zahvaljujemo na svemu te mu želimo puno sreće i uspjeha u nastavku karijere – poručio je predsjednik Hajduka Ivan Bilić.


U svibnju ove godine Kalinić je završio svoju igračku karijeru i odmah iz kopačka ušao u odijelo i vođenje kluba. Prilično nekonvencionalan način kako se postaje sportski direktor, no nadređeni u Splitu mislili su kako će upravo tako nešto bili “pun pogodak”. Ipak, bilo je “u ništa”.




Na funkciji sportskog direktora Kalinić je naslijedio Mindaugasa Nikoličiusa koji je u tri i pol godine odradio jako dobar posao za Hajduk. Kalinićevih dobrih poteza u ova četiri mjeseca može se nabrojati na prste jedne ruke… Ustvrdio je Kalinić još davno kako njemu “ovo ne treba, došao sam pomoći”, pa tako vjerojatno bi sada na Poljud mogao doći (ili barem bi trebao) netko kome “ovo” treba.