Utorak, 10. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

Ive Ivanov i Marko Selin

Želimo vratiti košarku u zapadni dio grada

Autor: Šime Ćurko

10.09.2024. 12:08
Želimo vratiti košarku u zapadni dio grada

Foto: MATEJ NIMAC/ZADARSKA LJETNA LIGA



Želimo vratiti košarkaški duh u ovaj dio grada. S tim su motom Ive Ivanov i Marko Selin odlučili revitalizirati Školu košarke KK Puntamika, koja je jučer ponovo otvorila svoja vrata. Niz godina bila je to škola koja je okupljala mahom djecu iz zapadnih zadarskih kvartova i s omladinskim pogonom kluba sudjelovala u odgoju vrsnih mladih ljudi, ali i stvaranju odličnih košarkaša ondje gdje je za to postojao potencijal. Dovoljno je istaknuti Luku Žorića, Šimu Špralju pa i samog Ivanova, igrače koji su ostvarili ozbiljne profesionalne karijere u Hrvatskoj i inozemstvu.


– Ta ideja već dulje vrijeme tinja u nama i sada je došlo vrijeme kada su nam druge životne obveze dopustile da joj se maksimalno posvetimo. Razgovarali smo s čelnim ljudima KK Puntamika, koji su nam dali punu podršku i krećemo s radom s velikim entuzijazmom i željom na košarkaški teren privući što veći broj djece – kaže Selin, dugogodišnji trener u KK-u, kojega je profesionalni put kasnije odveo i do Švicarske.





Trenirat će se u dvorani Mocire i Osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje ponedjeljkom, srijedom i petkom u jutarnjem terminu od 8 do 9 sati te u poslijepodnevnom od 14 do 15, kako bi ih sva djeca mogla uskladiti sa svojim školskim obvezama. Tu je i dodatan termin subotom, dakle do četiri treninga tjedno.


– Mocire imaju odlične uvjete i sve ono štonam treba za kvalitetan rad, a tu je i naša škola, Benje, gdje također možemo odraditi velik dio toga, naročito tehničke prirode. Prošle godine smo tamo već radili u manjem obliku, a sada krećemo punim pogonom – ističe bivši kapetan KK-a Zadar.


Dobrodošla su sva djeca (dječaci i djevojčice) od 7 do 13 godina, a sve informacije mogu se dobiti izravno na brojeve 091/533- 5759 (Marko) i 091/585-2984 (Ive).


– Osim nove mogućnosti za bavljenje sportom, koja će biti bliža i dostupnija djeci u ovom dijelu grada, cilj nam je općenito povećanje baze mladih košarkaša u Zadru. Dobrodošla su, naravno, sva djeca neovisno odakle dolaze, jer Zadar je grad košarke, a mi vjerujemo da ovim projektom možemo dati svoj doprinos njezinu razvoju i napretku. Imamo dobru kombinaciju igračkog i trenerskog iskustva koje ćemo znati prenijeti na djecu i jedva čekamo da sve počne – zaključuje Ivanov.