Utorak, 10. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Za svakoga ponešto

Beauty trendovi za nadolazeću sezonu veoma su raznoliki

Autor: Lucija Sučić

07.09.2024. 10:57
Beauty trendovi za nadolazeću sezonu veoma su raznoliki

Foto: Pexels



Sigurno je za reći da je era jednog trenda po sezoni daleko iza nas, pogotovo kada je u pitanju svijet mode, ali i ljepote. Trendovi šminkanja ove jeseni vrlo su raznoliki i osebujni, a čini se da je glavno pravilo opuštenost i razigranost.


“Isprano” rumenilo


Za sve one koji vole rumene obraze dobra je vijest da se rumenilo ne povlači iz svijeta trendova ni ove sezone. Sada će u trendu biti takozvano “isprano” rumenilo, pomalo nalik na lagano suncem obojanu kožu, što će dodatno naglasiti prirodnu boju vašeg tena.


Budući da se radi o prirodnom looku, vaši prsti biti će najbolje oruđe za postizanje ispranog izgleda nježnih rumenih obraza, no nemojte pretjerivati – krenite pomalo pa dodajte boju postepeno!




Za neodoljiv post-ljetni glow, lice možete ukrasiti i raspršenim umjetnim pjegicama.


Sjenila hladnih tonova


U jesen 2024. udaljavamo se od pretjerano preciznog izgleda šminke i okrećemo se ka, barem kada su u pitanju sjenila i boje za oči, hladnim tonovima.


Razmišljajte u smjeru šminke kakva se nosila ’90.-ih! Dakle, razmrljana sjenila uz crni tuš te naravno – puno maskare.


Neke od popularnih boja biti će siva, pepeljasto smeđa i boja lavande koje će izgledati veoma odvažno, a ako želite da se boje istaknu još jače, prije nanošenja na kapak stavite primer.


Prirodne obrve


Sjećate li se onih kockastih i pomno iscrtanih obrva koje su prije otprilike desetak godina vladale YouTube trendovima? Točno takve stvar su prošlosti, a in su suptilne prirodne, tek lagano popunjene obrve.


Kako biste postigli ovaj look najvažnije je pronaći odgovarajući proizvod koji će odgovarati teksturi dlačica vaših obrva, a kako biste svaku dlačicu istaknuli, prije popunjavanja nanesite na njih gel za obrve.


Duboki crveni ruževi


Crveni ruž uvijek će pronaći svoje mjestu u jesenskim modnim trendovima, a ove godine vlada duboka nijansa boje brusnice.


Ova pomalo vamp boja može se prilagoditi i pasati najrazličitijim estetikama i stilovima, a odlično će ići uz rumenilo i umjetne trepavice te već spomenute hladne tonove na očima.


Isto tako, ne morate se zamarati previše s preciznošću, ova nijansa dopušta pomalo neuredni odmak!