Suarez naposljetku nije uspio postići brojku od 70 golova, u utakmici obilježenoj s 24 prekršaja i samo jednim udarcem na gol s urugvajske strane. Taj udarac je uputio upravo Suarez, koji je u 18. minuti pogodio vratnicu.


Popularni”Pistolero” odložio je nebesko plavi dres nakon 17 godina s učinkom od 69 golova u 143 nastupa, kao najbolji strijalac u povijesti Celestea.“Hvala ti na svemu, +Lucho+!”, “Bio si i ostat ćeš moj vječni idol”, “Jedinstven si i neusporediv”: brojne su oproštajne poruke na stadionu Centenario, gdje se okupilo više od 60.000 gledatelja.




S osvojenim bodom u oproštajnoj utakmici svog heroja, Urugvaj je s 14 bodova još uvijek drugi, iza Argentinaca (18), u ovim kvalifikacijama zone Južne Amerike.


Brazil se vratio na pobjednički put u kvalifikacijama domaćom pobjedom u Curtitibi od 1-0 nad Ekvadorom zahvaljujući golu napadača Real Madrida Rodryga u prvom poluvremenu.Nakon niza poraza u tri uzastopne kvalifikacijske utakmice, Brazil je učinio taman dovoljno da zasluži pobjedu koja je peterostruke svjetske prvake u mukama podigla na četvrto mjesto na ljestvici s 10 bodova.Imaju osam bodova zaostatka za vodećim Argentinom i samo dva boda više od Ekvadora na šestom mjestu, posljednjem mjestu koje jamči odlazak na SP 2026. godine.


“Trebala nam je ova pobjeda, bez obzira je li bila ružna ili ne. Sretan sam zbog pobjede i gola i nadam se da će nam pomoći da postanemo bolji i da napredujemo na razinu koju želimo postići”, Rodrygo je rekao za brazilsku TV Globo.


Brazil će se u utorak susresti s Paragvajem u Asuncionu, dok će Ekvador u ponedjeljak ugostiti Peru u Quitu.


Kolumbija je u Limi odigrala 1-1 s Peruom, te zauzima treće mjesto s 13 bodova, dok u sljedećem kolu dočekuju Argentince.