Nedjelja, 8. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

PU ZADARSKA

Policija pokušala zaustaviti motocikliste na Bulevaru, oni se oglušili: Jedan udario motorom u policajca

Autor: Portal ZL

06.09.2024. 15:46
Policija pokušala zaustaviti motocikliste na Bulevaru, oni se oglušili: Jedan udario motorom u policajca

Foto: Luka Jeličić



Policijski službenici Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad državljaninom Austrije u dobi od 20 godina, kojeg se sumnjiči za prisilu prema službenoj osobi. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je sinoć predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.


Naime, postupajući prema skupini motociklista zbog kršenja prometnih propisa na području Bulevara u Zadru, policijski službenici su u srijedu, 04. rujna oko 23 sata uz svjetlosne i zvučne signale pokušali zaustaviti vozače motocikla stranih registarskih oznaka.
Vozači motocikla, svi austrijskih nacionalnih oznaka su se oglušili na izdane naredbe  te  nastavili vožnju, upravljajući vozilom ulicama prema gradskom predjelu Arbanasi, prolazeći pri tom kroz semaforizirana raskrižja za vrijeme trajanja crvenog svjetla.


Dalje,  prilikom izdanih naredbi u cilju pokušaja zaustavljanja vozača na raskrižju ulica Bregdetti i Ivana Petanija, četvorica motociklista su nastavila vožnju oglušujući se i dalje  o izdane naredbe, dok je jedan od vozača, radi se o 20-godišnjem državljaninu Austrije,  u namjeri bijega  i onemogućavanja policijskog postupanja prema njemu,  naglo startao s motociklom uslijed čega je udario motociklom u policijskog službenika, nakon čega je zajedno s motociklom pao na kolnik. Tom prilikom je policijski službenik lakše ozlijeđen, a osumnjičeni koji nije ozlijeđen je uhićen i priveden u prostorije policije. Na kraju, ostalu četvoricu motociklista, svi državljani Austrije mlađe životne dobi, iste večeri policija je zatekla na području Arbanasa, nakon čega su sankcionirana zbog počinjenja višestrukih prometnih prekršaja.
Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama sankcioniran i osumnjičeni 20-godišnjak.