Srijeda, 4. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

U-16 ekipa

Mladi Zadrani Mate Katuša i Ante Šimović ključni u Hajdukovom osvajanju prestižnog turnira

Autor: Alen Plahinek

04.09.2024. 13:00
Mladi Zadrani Mate Katuša i Ante Šimović ključni u Hajdukovom osvajanju prestižnog turnira

Foto: Osobna arhiva



Mladi nogometaši Hajduka osvojili su prestižni međunarodni Memorijalni turnir Nardino Previdi u kategoriji do 16 godina. U momčadi Hajduka svoje mjesto našla su i dva zadarska aduta, Mate Katuša i Ante Šimović. Splitska momčad u velikom je finalu slavila protiv Fiorentine rezultatom 2:1 i po prvi puta se upisala na listu pobjednika natjecanja posvećenog sportskom menadžeru iz Modene.


Osim trofeja u Split su stigle i individualne nagrade. Frane Lojić proglašen je najboljim trenerom turnira, Pjević je bio najbolji strijelac, Maliću je pripala nagrada najboljeg igrača, a Pandurić je bio najbolji među vratnicama.


Katuša, rodom iz Raštana, svoj nogometni put krenuo je Gorici, zatim je najveći dio svoje dosadašnje karijere proveo u murvičkoj Abecedi sporta odakle je početkom prošle sezone preselio u Akademiju Luka Kaliterna.




Šimović, koji je dva puta zatresao mrežu na ovom natjecanju, svoje nogometne početke ostvario je u Pakoštanima, zatim je preko Primorca iz Biograda i Zadra, početkom prošle sezone stigao na Split.



Da bi zadarski dojam bio potpun, trener hajdučke momčadi koja je otišla u Italiji do kraja, je Frane Lojić koji je prošlu zimsku polusezonu bio trener zadarskih kadeta.


Splićani su bili u skupini s Bolognom, koji su pobijedili s 4:0, kao i SanMichelese, da bi u trećoj utakmici pobijedili Modenu s 2:1 i osiugrali prvo mjesto u skupini.


U polufinalu “pala” je Roma nakon izvođenja kaznenih udaraca, a onda i Fiorentina za kraj. Hajduk je tako protiv jako zahtjevne konkurencije osvojio novi trofej u mlađim kategorijama, koji je ujedno i nova potvrda sjajnog rada Akamedije ‘Luka Kaliterna.


Tjedan dana prije osvajanja turnira u Italiji, Lonićevi momci osvojili su i dvodnevni turnir u Vinkovcima – 26. Memorijalni nogometni turnir Mravunac-Fegeli.


Splićani su tamo iza sebe ostavili Rijeku, Slaven Belupo, Cibaliju i Marosniu, a u finalu su s 1:0 slavili protiv Osijeka. Ključan čovjek za podizanje trofeja u Vinkovcima bio je Katuša koji je zabio jedini pogodak na tom susretu.