Srijeda, 4. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Zadranke u HNLŽ

Klapan zabila u debiju za Hajduk, Vunić u Dinamu

Autor: Šime Ćurko

03.09.2024. 10:43
Klapan zabila u debiju za Hajduk, Vunić u Dinamu

Foto: Hajduk.hr



Nogometašice Donata nakon četiri prvoligaške sezone ispale su u Drugu ligu, koja će početi sljedeći vikend. Natjecanje u Prvoj ligi je počelo ovaj vikend, a u 1. kolu Hajduk je s 9:0 u gostima pobijedio Neretvu. Jedan pogodak upisala je Nikolina Klapan, koja od ove sezone nastupa za klub s Poljuda, nakon što je lani bila prvotimka Donata.


– Svjesna sam što znači nositi Hajdukov dres, kakvu odgovornost nosi. Nogometni put počela sam u svom Hajduku iz Pridrage, tamo svako srce kuca za Hajduk. I kada je stigao poziv da dođem na Poljud zadrhtala sam od sreće – kaže Klapan. Dolaskom u Hajduk njen nogometni put dobio je sasvim drugačiju dimenziju.


– Ekipa me odlično prihvatila, puno suigračica poznam iz mlade reprezentacije, ima nas tu čak devet koje smo zajedno igrale u mlađim selekcijama i brzo sam se snašla. Naravno, ovdje su drugačiji zahtjevi, od taktičkih do tehničkih, ritam je profesionalan, ali ja jednostavno uživam u svemu ovome i kad bih mogla cijeli dan bih bila na terenu. Čekat ću svoju prigodu, dat sve od sebe za svaku minutu koju mi povjeri trenerica Tamara Benković i vjerujem da ću opravdati dolazak u Hajduk. Hvala svima u Donatu za sve što su učinili za mene, da tamo nisam stasala nikada ne bih dobila prigodu odjenuti dres voljenog kluba – zaključila je Nikolina.




Za Hajduk je debitirala i Valentina Dubravica, igračica koja je lani bila članica talijanskog Sassuola, za koji je igrala u ženskoj Primaveri, najjačem rangu talijanskog nogometa za mlađe uzraste. Povremeno je trenirala i nastupala u prijateljskim utakmicama za seniorsku ekipu Sassuola. Dubravica je karijeru počela u Croatiji iz Stankovaca, a potom se afirmirala u Donatu. Jedan od rivala Hajduka u novoj sezoni bit će Dinamo, koji također u svojim redovima ima jednu Zadranku. Riječ je u Luciji Vunić, koja je lani u Prvoj ligi za Goricu upisala pet nastupa, a bila je i članica kadetskog sastava toga kluba. Sve tri djevojke nastupaju za mlađe nacionalne uzraste.


– Izuzetno mi je drago što sam postala dio Dinama. Radujem se novim izazovima i spremna sam dati sve od sebe kako bih pomogla ekipi u ostvarenju zajedničkih ciljeva – kazala je Vunić.