Nedjelja, 1. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Veliko finale

Momčad Sportskog centra Torba iz Debeljaka potvrdila kvalitetu

Autor: Šime Ćurko

31.08.2024. 23:34
Momčad Sportskog centra Torba iz Debeljaka potvrdila kvalitetu


Malonogometna momčad Sportskog centra Torba iz Debeljaka drugu godinu zaredom pobjednik je Memorijalno-humanitarnog turnira Antonio Jurjević. U večerašnjem finalu na ŠC-u Višnjik, odigranom pred nekoliko tisuća gledatelja, “žuto-plavi” su u dramatičnom raspletu nakon šesteraca svladali Stanove sa 6:5.



Osnovni dio utakmice završio je 2:2. Poveli su Stanarci u četvrtoj minuti preko Dominika Bačića. Tri minute kasnije izjednačio je Antonio Repić. Igrala se deseta minuta kada je Toni Bugarija iz daljine pogodio za vodstvo Stanova 2:1. U 17. minuti drugi žuti, odnosno crveni karton dobio je Vice Birkić, pa su Debeljačani dvije minute bili s igračem manje. Ipak, brojčanu prednost Stanovi nisu iskoristili.




Svoju kvalitetu Repić je potvrdio u 25. minuti drugim golom za 2:2. Rezultat se više mijenjao, pa se krenulo s izvođenjem šesteraca. Nakon početnih promašaja Tonija Bugarija i Nikole Jurišića odluka je pala u raspucavanju u kojem nepogrešiv bio Karlo Torbarina, s tri gola zaredom dok je vratar Mate Stojanov obranio treći pokušaj Dominika Bačića. Debeljački junaci su dobili priznanje za najboljeg igrača i strijelca, odnosno vratara turnira.


U utakmici za treće mjesto momčad Sv. Ante Popovići je s 11:10 nakon šesteraca svladala Raštane Kanelu. Na seniorskom turniru nastupilo je 97 momčadi.


Odigran je i turnir veterana na kojem je najbolji bio sastav Riba nekretnine, koji je u finalu s 2:1 svladao Arbanase u osvojio prvo mjesto u konkurenciji 23 momčadi. U dvoboju za treće mjesto veteranskog turnira Sv. Ante Oktogon je s 3:1 pobijedio Velebit iz Benkovca.


Turnir, koji od početka ima renome prvorazrednog sportsko-zabavnog događaja i ove godine uspješno je organizirala Humanitarna udruga Antonio Jurjević.