Sastav je u petak navečer objavio upozorenje nakon što su neslužbene stranice za preprodaju ponudile rano kupljene ulaznice za više tisuća funti.


“Primijetili smo da ljudi pokušavaju prodati ulaznice na sekundarnom tržištu otkako je započela pretprodaja”, napisao je bend na društvenoj platformi X.




“Obratite pozornost na to da se ulaznice mogu preprodati ISKLJUČIVO po nominalnoj cijeni … Organizatori će poništiti ulaznice čijom su prodajom prekršeni uvjeti korištenja”, dodao je Oasis.


Karte za koncert Oasisa na stadionu Wembley su se na stranici Viagogo u petak navečer prodavale za do 5909 funti (oko 7015 eura), a na stranici StubHub i za 10.578 funti (oko 12.559 eura).


Lisa Webb, stručnjakinja iz britanske udruge za prava potrošača Which?, rekla je da “ne preporučuju kupovinu bilo kojih ulaznica koje se trenutno na internetu preprodaju po napuhanim cijenama”.


“Ne samo da postoji mogućnost da su neke od njih pokušaji prevare, već se i važeće ulaznice mogu poništiti te učiniti nevažećima ako ih se prodaje izvan službenih platformi za preprodaju ili iznad nominalne vrijednosti”, dodala je.


Ulaznice za 15 koncerata sastava u Londonu, Manchesteru, Edinburghu i Cardiffu idu u opću prodaju u 10 sati prijepodne u subotu, a prodaja karata za dva nastupa u Dublinu je započela u 9 sati.