Petak, 30. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

POSJET

Bačić i Erlić u radnom posjetu Zadarskoj županiji

Autor: Portal ZL

30.08.2024. 15:00
Bačić i Erlić u radnom posjetu Zadarskoj županiji

Foto: ZADARSKA ŽUPANIJA



Ministri Bačić i Erlić su u radnoj posjeti Zadarskoj županiji. U jutarnjim satima su u pratnji župana Božidara Longina i gradonačelnika Obrovca Ante Župana obišli energetsku obnovu višestambene zgrade na području Obrovca.




Riječ je o zgradi s ukupno 96 stanova čija se energetska obnova provodi temeljem Programa ublažavanja energetskog siromaštva na potpomognutim područjima i područjima posebne državne skrbi. Ukupna vrijednost radova energetske obnove iznosi 1,73 milijuna eura te se financira sredstvima Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Potom su sudjelovali na svečanoj sjednici povodom Dana Općine Poličnik,  a Benkovcu su održali sastanak s gradonačelnikom Tomislavom Bulićem nakon čega su prisustvovali svečanom polaganju kamena temeljca za višestambenu zgradu s 20 stanova. Ministar Bačić je u razgovoru s medijima komentirao i najavljeni porez na nekretnine.


– Cilj zakona je da se u Hrvatskoj promjeni paradigma plaćanja poreza. Naš je cilj da ubuduće poreznim izmjenama smanjimo porezni pritisak na rad i da bude više usmjeren na imovinu, rekao je Bačić. Župan Longin je iskazao zadovoljstvo radnim posjetom ministara. – Danas smo u Benkovcu dobili ugovor gdje se energetska obnova radi na našoj zgradi Doma zdravlja. Mene to veseli kao osnivača Doma zdravlja, ali i zbog mog prijatelja Bulića, rekao je Longin.


– Ovo je veliki dan za Benkovac. Vidi se promjena, a ovo je nastavak ulaganja za zbrinjavanje naših obitelji s liste koja nije mala. Izgradnjom višestambene zgrade zbrinut ćemo dobar dio naših obitelji, a to je samo dio onoga što je potrebno Benkovcu, kazao je gradonačelnik Bulić.