Petak, 30. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

građani ogorčeni

Zadrani bijesni zbog smeća: 'Ne može se živjeti od smrada! Danima stoje puni kontejneri...'

Autor: Doris Babić

30.08.2024. 08:43
Zadrani bijesni zbog smeća: 'Ne može se živjeti od smrada! Danima stoje puni kontejneri...'

Foto: SNIMIO ČITATELJ



Gotovo svakog dana primamo brojne pritužbe čitatelja na neredovito i nedostatno odvoženje otpada. – Ne može se živjeti od smrada, danima stoje puni kontejneri i smeće oko njih, samo su neki od komentara. – Smeđi spremnik za biootpad stoji uz jednu od glavnih prometnica, krcat već osam mjeseci, navode građani na društvenim mrežama. – Pocrkavat ćemo od smrada na Bokanjcu, komentiraju dalje, a ovog ponedjeljka, kako nam javljaju čitatelji, nije odvezeno ni smeće u kvartu Jazine 2. Međutim, direktor Čistoće Zadar, John Ivan Krstičević kaže nam kako sustav – funkcionira.




– Ovih dana zaposleno je još dvoje djelatnika, vozača, imamo najavu da će doći još dva u rujnu. Prelaskom na zimski režim, 15. rujna, količine otpada padaju i očekujemo potpunu stabilizaciju, komentira Krstičević i još jednom apelira na građane da smeće stavljaju u spremnike, a ne oko njih.


Zaključno, iako je direktor Krstičević uvjeren u skoru stabilizaciju situacije, građani i dalje izražavaju nezadovoljstvo zbog problema s otpadom koji ugrožavaju kvalitetu života u pojedinim dijelovima grada. Predanost i trud djelatnika Čistoće neupitni su, no njihov broj sasvim je druga priča. (