ponedjeljak, 26. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

37 C°

cedulin

Borna Pehar 4tet u atriju palače Cedulin

Autor: Portal ZL

26.08.2024. 10:16
Borna Pehar 4tet u atriju palače Cedulin
Borna Pehar predstavlja u atriju palače Cedulin svoj prvi autorski projekt, album „Timezone“, prikazujući jedinstvenu kombinaciju kreativnosti i umjetničkog izraza.
Sastavljen od devet instrumentalnih skladbi, “Timezone” je svjedočanstvo o beskrajnoj prirodi glazbene improvizacije, dokazujući da kreativnost ne poznaje granice, te da su vremenske zone tek konstrukcije koje ne mogu ograničiti njezin duh. “Timezone” nije samo album; to je proslava kulturne raznolikosti, putovanje kroz krajolike zvuka koje ne poznaje granice. Program sadrži Bornine originalne skladbe, a ova glazbena kreacija donosi svježinu i inovacije, povezujući različite glazbene utjecaje na osobit način.
Njegov 4tet još čine tri vrsna glazbenika. Iz daleke Bahije u Brazilu dolazi Joander Cruz, iskusni alt saksofonist kojeg je Borna upoznao tijekom različitih glazbenih sessiona u Beču te je odmah bio impresioniran njegovim sviranjem. Joander je već nastupao s poznatim i priznatim umjetnicima i grupama iz cijelog svijeta, poput Joshue Redmana i Orkestra Rumpilezz, Davea Liebmana, Mou Brasila, Jurandira Santane, Linde Briceño i Michaela Küttnera, među ostalima.
Na bas-gitari je Roland Racz iz Budimpešte, nesumnjivo jedan od najboljih mađarskih basista s nevjerojatnom tehnikom, timingom i osjećajem koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Iza monstruoznog groovea stoji Peđa Milutinović iz Srbije, Bornin dugogodišnji suradnik, koji ima dva uspješna izdana albuma na različitim platformama. Peđa je jedan od najinovativnijih bubnjara u području fusion i R&B glazbe, kao i vođa beogradske moderne jazz scene tijekom posljednjih nekoliko godina.
Koncert će se održati u atriju palače Cedulin u srijedu, 28. srpnja s početkom u 21 sat uz besplatan ulaz.