ponedjeljak, 26. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

37 C°

Za povijest

Babara i društvo sedme na svijetu

Autor: Alen Plahinek

26.08.2024. 10:12
Babara i društvo sedme na svijetu

Foto: Sasa Pahic Szabo / kolektiff



Najbolji rezultat u povijesti ostvarile su mlađejuniorske reprezentativke na Svjetskom prvenstvu u Kini. Nakon osam utakmica odigranih u samo 11 dana, hrvatske su rukometašice u vrlo neizvjesnoj borbi protiv Japana uspjele slaviti (30:29) nakon raspucavanja sa sedam metara. Sjajna je u toj velikoj pobjedi bila Biograjka Veronika Babara koja je iz šest šuteva bila precizna čak pet puta. Uz to iznudila je jedno isključenje kao i jedan sedmerac.


Krenulo je jako dobro po Hrvatice koje su u desetoj minuti imale plus tri na semaforu (6:3), međutim nakon toga crna rupa uz pomoć umora odradili su svoj dio posla i Japanke su u potpunosti uspjele okrenuti utakmicu na 7:10 u svoju korist. Visoku razinu igre Japanke su držale tijekom praktički cijelog drugog poluvremena u kojem su imale i po pet pogodaka prednosti, ali kao da su Hrvatice čekale ulazak u finiš susreta da pokažu svoje puno lice.


Serijom 4:0 Hrvatska se potpuno vratila u meč (22:22). Zabile su Japanke dva vezana gola, čuvale tu prednost do samog kraja, a onda Babara u 58. te Đelekovčan u 59. minuti pogocima odvode stvari na raspucavanje. Japanke su promašile dva šuta, a pobjedu je na kraju donijela Marendić za ogromno slavlje i olakšanje.






HRVATSKA       30 (26)


JAPAN       29 (26)


CHUZHOU- Međunarodna rukometna dvorana. Suci: Khasan i Khusan Ismoilov (obojica Uzbekistan).


HRVATSKA: Pudić, Ivančić, Vuković 6, Čičak 3, Renić 4, Fratnik 4, Brusić 4, Kraljević, Grozdanić, Babara 5, Turkalj, Đurđelez 1, Zubac, Đelekovčam 2, Dananić, Marendić 1. Izbornik: Vedran Krkač.


JAPAN: Fujiwara, Yasugahira 1, Hikida, Oyama, Samo 3, Matsumoto 8, Kawakami 1, Nakamura 8, Sekiguchi, Abe 1, Kio 2, Muramatsu, Tada, Nakao 4, Takahashi, Kato 1. Izbornica: So Hee Jang.


Sedmerci: Hrvatska 8 (5), Japan 12 (7).


Isključenja: Hrvatska 2 minute, Japan 8 minuta.