ponedjeljak, 26. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

37 C°

mali lukoran

U Malom Lukoranu održan drugi humanitarni boćarski turnir

Autor: Vesna Benić

26.08.2024. 09:42
U Malom Lukoranu održan drugi humanitarni boćarski turnir

Foto: VESNA BENIĆ



U Malom Lukoranu održan je Memorijalni humanitarni turnir u boćanju u spomen na prerano preminule Damiru Korenov Mazić i Martinu Dubolnić Glavan. Humanitarni boćarski turnir održava se drugu godinu za redom, a pokrenula ga je udruga »Bura« iz Lukorana.




Prošle godine na turniru je prikupljeno 3.000 eura za Ligu protiv raka Zadar za pomoć pri kupnji linearnog akceleratora. Ove godine humanitarni turnir održavao se dva dana, petak i subotu 23. i 24. kolovoza, a ovogodišnji dragovoljni prihod namijenjen je udruzi »Nismo same« za njihov najpoznatiji projekt »Nisi sama – ideš s nama!« za besplatan taksi prijevoz žena oboljelih od raka na kemoterapije.


Udruga »Nismo same« ove godine se prvi put predstavila u Zadarskoj županiji i to u Preku s projektom »Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama«. Tada je Ivana Kalogjera, predsjednica udruge, izjavila kako je udruga »Nismo same« poznata po kontinuiranom razvoju novih inicijativa, a u samo sedam godina rada članice su osmislile brojne projekte s ciljem stvaranja bolje budućnosti za onkološke pacijentice.


Damir Korenov, predsjednik udruge »Bura« kazao nam je da je kotizacija po ekipi (tri igrača) 30 eura, a nagrade će se dodjeljivati za 1., 2. i 3. mjesto, najmlađeg igrača i fair – play.




– Boćanje je dalmatinska igra koja je jako popularna u Dalmaciji i u krajevima oko Dalmacije, igra se čak i u gradovima u kojima žive ljudi iz Dalmacije. Tako smo i mi došli na tu ideju da nekako obnovimo, osnažimo tu tradicijsku igru i okupimo ljude na humanitarnom turniru. Imamo do sada petnaest ekipa, ali mislim da ćemo ih sve skupa imati dvadeset. Velik je odaziv, turnir je internacionalni jer ima i Slovenaca, Čeha i Slovaka. Svima zahvaljujem što su nas svojim sudjelovanjem podržali. U ovom slučaju nije toliko bitna kvaliteta u igri koliko okupljanje u dobre svrhe i druženje. Važno je sudjelovati i koliko vidim svi su došli punim srcem pomoći onima kojima je pomoć potrebna. Važno je pomagati. Tako da je i ova akcija koju provodi udruga »Nismo same« hvalevrijedan. Teško je podnositi posebno po ovim vrućinama tramvaje, autobuse kako bi bolesne žene od kuće putovale do bolnice na kemoterapije. Zato nam je neizmjerno drago da im i mi možemo pomoći i osigurati besplatni prijevoz taksijem. To je pravo bogatstvo nekome pomoći, kazao nam je Damir Korenov i dodao kako zahvaljuje na potpori Općini Preko,TZO-u Preko i brojim sponzorima i dragim ljudima koji su pomogli svojim novcem da se za turnir može osigurati meso, riba i piće.


Dobrodošlicu natjecateljima uputio je Damir Korenov. Atmosfera turnira bila je opuštena i vesela. Za mesne i riblje delicije s roštilja pobrinuli su se Damir, Edi i Zdeno, a zabavljačka grupa Dalmatino iz Zadra za dobru glazbenu atmosferu.




I Mirna Sandalić Djoroski, dopredsjednica udruge »Bura«, zahvalila je svima koji su donirali za humanitarni boćarski turnir.


AKTIVNA UDRUGA


Udruga »Nismo same« ove godine se prvi put predstavila u Zadarskoj županiji i to u Preku s projektom »Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama«. U samo sedam godina rada članice su osmislile brojne projekte s ciljem stvaranja bolje budućnosti za onkološke pacijentice