ponedjeljak, 26. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

37 C°

Rezultati

Smiljevac »kralj« penala, Nevera i dalje orkanska

Autor: Alen Plahinek

26.08.2024. 09:24
Smiljevac »kralj« penala, Nevera i dalje orkanska

Foto: HU Antonio Jurjević



Dva su »radna« dana iza natjecatelja na 8. Memorijalno-humanitarnom turniru »Antonio Jurjević«. Puno toga se izdogađalo na Višnjiku u petak i subotu navečer, međutim najviše se istaknula momčad Smiljevca koja je prošla dva kola i oba puta preko boljeg izvođenja šesteraca.


Deset serija penala


Na početku vikend događanja u petak navečer najveća drama čekala se do kraja večeri. Nju su režirali Smiljevac i Albatros kojem su nakon čak deset serija raspucavanja s šest metara krila podrezana. Nakon osnovnog dijela susreta bilo je 2:2 što ne iznenađuje za vrlo izjednačen, ali i nervozan susret. Na raspucavanju prvo ime dugo vremena bio je Vlatko Blažević koji je bio »hladan« šest puta, ali onda je titulu heroja preuzeo Filip Smolčić koji brani penal u desetoj seriji i odvodi Smiljevac dalje. Također preko kaznenih udaraca dalje je prošao i MS 97. Prijatelji preranog preminulog Mira Suraća odradili su nestvaran posao kroz susret. Stanovi Bilbao vodili su 2:0, ali i 3:2 kada su u zadnjoj minuti zabili penal dobiven iz akumuliranih prekršaja. Ipak, MS se vraća i iz tog minusa, izjednačuje, odvodi susret na rulet šesteraca te tamo prolazi dalje.


Svi ostali te večeri imali su vrlo lagane poslove. Rekreativo je rutinski s 3:0 prošao Udrugu mladih Santa Fe, Fortuna Drage ovog puta nisu ni trebale božicu Fortunu na svojoj strani jer su s 9:2 projurili pokraj Posedarja info, dok je MAM Pag s 9:1 uz četiri pogotka Brune Škode bio nerješiva enigma za Lokku. Moć kemijskog čišćenja osjetili su Posedarci koji su s 3:0 »očišćeni« s terena protiv Aque.




Kod veterana konačno su viđeni golovi u osnovnom dijelu utakmice. Prošlogodišnji finalist Sv. Ante Oktogon pokerom pogodaka nadigrao je Termin (4:0) najavivši kako ove godine žele još jedan korak više nego prošle. Velebit Benkovac s 4:2 slavio je protiv Zadranke za početku svojeg turnira.


Ikić zaključao vrata


Subotnja uzbuđenja na seniorskom turniru krenula su raspucavanjem šesteraca. Avia Rent a Car i Gorica odigrali su 1:1 kroz osnovni dio utakmice, a nakon toga se za Goricu ukazao Mate Ikić koji je u prve tri serije obranio dva penala i izbacio »iznajmljivače« iz daljnje faze turnira. Nakon njih na scenu su stupili Smiljevac i Prednji Križni. Smiljevčani su nakon »ludih« raspucavanja u petak ponovno išli na svoje sretno mjesto, bijelu točku, i ponovno prošli. Ponovno su izvođači bili mirni i sigurni, a među vratnicama je Smolčić ponovno »skinuo« je dan udarac i održao Smiljevac dalje u turniru.



Branitelj naslova SC Torba Debeljak imao je težak ispit protiv Young Boyssa, međutim »mladići« su pokleknuli. Obje momčadi bile su motivirane i željne igre, jedni i drugi imali su prilika, no kada je trebalo sve to »naplatiti« Debeljačani su bili iskusni i mirni te na kraju s 2:0 prošli dalje. Nakon što im Fortuna nije trebala u petak, potrebna je Dragama bila u subotu, međutim kao da je zapela u gužvi. Futsal Club Poljica je iskoristio izostanak Fortune kod Fortune te slavio s 3:2, dok je za kraj večeri Nevera nastavila harati. Ovog puta »nagrabusila« je Menza Spinut, a »neverin« je ponovno bio Mateo Colić.


U veteranskom dijelu turnira Arbanasi su nastavili »trpati«. Nakon 4:0 u prvom kolu, u drugom su s 4:1 ispratili Udrugu veteana Bibinje. Široka i kvalitetna klupa donose jako puno toga Arbanasima koji se polako nameću kao favoriti za dizanje trofeja. Novi susret na ovom turniru osigurao je i Boo Bar koji je s 4:0 nadigrao Poskoke.



Seniori


A. RENT A CAR       3 (1)


GORICA       4 (1)


Strijelci: Paleka/ J. Smokrović.


AVIA RENT A CAR: Ivica, Knežević, Paleka, Matasović, Erceg, Koprivanec, Odrljin.


GORICA: M. Ikić, J. Ikić, Bučić, J. Smokrović, Batur, Božić, Banić, B. Smokrović.



SMILJEVAC       4 (0)


PRED. KRIŽNI       3 (0)


SMILJEVAC: Vrkić, Blažević, Smolčić, Andačić, Mandić, Paleka. Voditelji: Ante Dundović i Ivica Ćustić.


PREDNJI KRIŽNI: Karlić, Jergan, F. Pedić, Zubčić, Batur, Bačić, Oštrić, Š. Pedić, Buljat, Čulina.



SC TORBA       2


YOUNG BOYSS       0


Strijelci: Repić, ag.


SC TORBA DEBELJAK: Stojanov, D. Torbarina, Sarić, Karabatić, Repić, K. Torbarina, Horvat, Tokić. Voditelj: Bruno Torbarina.


YOUNG BOYSS: Vukančić, Pedić, Duvnjak, Bilaver, Jurić, Šušak. Voditelj: Nikola Ilić.



POLJICA       3


FORTUNA DRAGE       2


Strijelci: Ročak, Vidas 2/Bašić, Čirjak.


FUTSAL KLUB POLJICA: Đodan, T. Vučković, Vivdas, I. Vučković, Milković, Ročak, Brkić, Torbarina.


FORTUNA DRAGE: Peričić, Stojanov, Kazija, Vulin, Šarić, Čirjak, Bašić, B. Stojanov. Voditelji: Miro Vulin i Joško Stojanov.



MENZA SPINUT       0


NEVERA       2


Strijelac: Mateo Colić 2.


MENZA SPINUT: Zdrilić, Prtenjača, Bezmilinović, M. Galešić, Jovančevć, L. Galešić, Števanja, Kožul, Prtenjača.


NEVERA: Jovančević, K. Colić, Marko Colić, Mateo Colić, S. Colić, Manuel Colić, Blažević, Ivan Colić, Ivan Colić II, Šimurina, Milanko. Voditelj: Denis Colić



Veterani


ARBANASI       4


UV BIBINJE       1


Strijelci: Buratović 2, Bučić, Glavan/J. Iglić.


ARBANASI: Pedić, Perić, Glavan, Vukić, Lekaj, Bučić, Buratović, Radman, P. Bajlo, M. Bajlo, Mičić. Voditelj: Branko Petani.


UDRUGA VETERANA BIBINJE: J. Sikirić, S. Sikirić, S. Iglić, R. Sikirić, J. Iglić, Šimunić, Lonić. Voditelji: Jurica i Tomislav Lisica.



BOO BAR       4


POSKOCI       0


Strijelci: A. Crnjak 2, T. Crnjak, Gospić.


BOO BAR: Petrilić, Brkljača, Gospić, T. Crnjak, A. Crnjak, Knežević, Rodić. Voditelj: Neven Knez.


POSKOCI: Kapić, Kacina, Gambiraža, Zorić, Jukić, Baturi, Orlović, Erlić, Pelajić. Voditelj: Saša Pelajić.


Rezultati(petak): Udruga mladih Santa Fe-Rekrativo 0:3, Posedarje Info-Fortuna Drage 2:9, MS97-Stanovi Bilbao 3:3 (6:5 p), Posedarje-Aqua Kemijsko Čišćenje 0:3, MAM Pag-Lokka 9:1, Smiljevac-Albatros 2:2 (10:9 p). Veterani: Termin-Sv.Ante Oktogon 0:4, Zadranka-Velebit Benkovac 2:4.



Abecedi ZDC i Škabrnji ‘91 skupine


Kroz protekla dva dana odigrane su skupine B i C u kojima su slavile Abeceda ZDC i Škabrnja. Abeceda je u petak u vrlo neizvjesnoj skupini sa sedam bodova završila prva, dok je Zara samo s bodom manje bila druga. Abeceda je u međusobnom susretu slavila 1:0, ali ključan je bio bod protiv Polače za osiguravanje prvog mjesta. Treća je bila upravo Polača s dva boda, dok je Sv. Mihovil završio posljednji s jednim bodom.


U subotu pak je Škabrnja ‘91 s maksimalnih devet bodova završila »posao«. Drugi je završilo Velebit iz Benkovca s šest, treći HV Posedarje s tri, dok su posljednji bez bodova završili dječaci Dragovoljca iz Poličnika.


Rezultati, skupina B: Zara-Polača 4:1, Abeceda ZDC-Sv.Mihovil 7:0, Abeceda ZDC-Zara 1:0, Sv.Mihovil-Polača 1:1, Polača-Abeceda ZDC 0:0, Sv.Mihovil-Zara 1:2.


Rezultati, skupina C: Velebit-HV Posedarje 1:0, Škabrnja ‘91-Dragovoljac 3:1, Velebit-Dragovoljac 5:1, Škabrnja ‘91-HV Posedarje 2:1, Velebit-Škabrnja ‘91 0:1, HV Posedarje-Dragovoljac 1:0.