Prometna nesreća se dogodila u petak oko 20,30 sati u mjestu Cage, nedaleko od Okučana.


Osumnjičeni 50-togodišnjak vozio je pod utjecajem alkohola od čak 2,45 promila. U Cagama je vozilom udario 13-godišnjeg dječaka na biciklu koji je smrtno stradao, a na biciklima su bili još dvojica dječaka od 14 i 15 godina koji su svjedočili toj teškoj nesreći.


Nakon toga alkoholizirani vozač je pobjegao  s mjesta događaja, no policija ga je ubrzo pronašla i uhitila na mjestu prebivališta.




Istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke


Osumnjičeni 50-godišnjak je danas izveden pred Županijsko državno odvjetništvo, koje je predložilo sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, što je sudac prihvatio i odredio mu jednomjesečni istražni zatvor.




Kako je ranije danas priopćeno iz ŽDO-a u Slavonskom Brodu, Tužiteljstvo je nakon zaprimanja kaznene prijave Policijske uprave brodsko-posavske, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1974.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći.


“Postoji osnovana sumnja da je 50-godišnji osumnjičenik 23. kolovoza  oko 20:30 sati u mjestu Cage, upravljao osobnim automobilom marke VW Golf državnom cestom D5 u smjeru sjevera protivno odredbama (…) Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Osnovano se sumnja da je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u tolikoj mjeri da su njegove vozačke sposobnosti bile bitno smanjene te brzinom neprilagođenom smanjenoj vidljivosti, dometu putnih svjetala i gustoći prometa, pristajući da time dovede u opasnost druge sudionike u prometu”, navodi se u priopćenju ŽDO-a.


Osnovano se sumnja, dodaje ŽDO, da je “zbog navedenog 50-godišnjak prekasno uočio dijete biciklistu (2011.) koji se, zajedno s još dva biciklista, kretao desnom stranom kolnika u istome smjeru te prednjim desnim dijelom automobila udario u stražnji dio bicikla i dijete biciklistu (2011.)”.


Također, “osnovano se sumnja da se osumnjičenik nije zaustavio niti pružio pomoć djetetu koje je zadobilo teške i po život opasne ozlijede (liječnica Hitne pomoći je u 20:59 sati na mjestu nesreće konstatirala smrt stradalog djeteta) već je vozilom napustio mjesto prometne nesreće”, priopćio je ŽDO u Slavonskom Brodu.