Petak, 23. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Bulić 2024

Čista Velika peti put podigla trofej u Buliću

Autor: Alen Plahinek

23.08.2024. 16:36
Čista Velika peti put podigla trofej u Buliću

Foto: MARKO LEDENKO



Organiziran je i posljednji jednodnevni ovosezonski malonogometni turnir na području Zadarske županije. Čast organizaciji turnira nakon kojeg se spušta zastor do početka sljedeće sezone pripala je Udrugu mladih Bulić koja je organizirala 14. tradicionalni malonogometni turnir ” Bulić 2024 “. Ukupno je sudjelovalo 14 momčadi iz Zadarske i Šibensko-kninske županije. Za ovu godinu, ovo je posljednji jednodnevni malonogometni turnir na području Zadarske županije, naravno da je izazvao posebnu i veliku pozornost, iako su bile nesnosne tropske vrućine. Na Bulićkim livadama ginulo se za svaku loptu, mnogobrojni gledatelji imali su što vidjeti i nisu požalili što su cijeli dan na velikim vrućinama gledali odlične i neizvjesne utakmice do posljednjeg sučevog zvižduka.


U finalnoj utakmici igrali su domaćin Udruga mladih Bulića i Čista Velika, koja je skoro ” pretplaćena ” za osvajanje turnira u Buliću jer su ga osvojili već peti put. Domaćin Udruga mladih Bulića imala je prednost domaćeg terena i veliku podršku svojih vjernih navijača. Krenuli su silovito i stvorili su početkom utakmice dvije izgledne prilike, ali najbolji vratar turnira Majić bio je na visini zadatka. Tijekom cijele utakmice obje momčadi redale su prilike, no Čista Velika ipak je pokazala svoju kvalitetu, taktičku zrelost, tehničku prednost, tijesno su pobijedili 2:1 i zasluženo podigli pobjednički pehar u Buliću.


Po staroj dobroj tradiciji i na ovom turniru u četiri utakmice pobjednik je odlučen nakon izvođenja šesteraca. U utakmici za treće mjesto snage su odmjerili NK Velebit i Lišane Ostrovičke. Velebit prije početka utakmice s velikim pokrićem bio je veliki favorit protiv Lišana, ali u ekipi Lišana proradio je veliki ” dišpet “koje su odigrale odličnu utakmicu. Ipak, sve je odlučila mala greška obrane Lišana koju je kaznio iskusni Raspović za minimalnu pobjedu Velebita 1:0. Nakon uručenja pobjedničkog pehara igrači i navijači Čiste Velike oduševljeno su pjesmom proslavili veliki uspjeh u Buliću. Poznati domaći harmonikaš Jure Maričić sjajnom svirkom razgalio je srca svojih bulićana, do ranih jutarnjih sati nastavljana je fešta uz pjesmu i veselje.