Petak, 23. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

Svjetsko prvenstvo

Slabiji dan Babare i ostalih Hrvatica za ostanak bez borbe za medalju

Autor: Alen Plahinek

23.08.2024. 10:30
Slabiji dan Babare i ostalih Hrvatica za ostanak bez borbe za medalju

Foto: IHF



Hrvatska ženska mlađejuniorska rukometna reprezentacija ostala je bez borbe za medalju na Svjetskom prvenstvu u Kini. Nakon nekoliko dana sjajnih vijesti s »Istoka«, jučer u podne, prema našem vremenu, izabranice Vedrana Krkača nisu djelovale onako poletno i rastrčano kao što je do bio slučaj do sada i na kraju su izgubile od Danske 25:20. Kao da su važnost i težina utakmice uistinu unijeli nervozu u redove rukometašica, a to su Dankinje uspjele iskoristiti za konačno slavlje.


Počelo je dosta loše, Dankinje su se odvojile na 4:1, međutim Nika Kraljević na golu ponudila je Hrvatskoj vraćanje rezultatskog priključka. Probio je tada »prvi znoj« Hrvatice koje su okrenule rezultat na 5:4 u svoju korist. Nakon toga stigla je crna rupa u kojoj su hrvatske rukometašice bile devet minuta bez postignutog zgoditka. Danska je to uspjela iskoristiti i otići na tri razlike, međutim u smiraj prvog poluvremena Hrvatice se ponovno vraćaju do 11:11, no u posljednjoj sekundi primaju gol za zaostatak na predahu.


Poprilično izjednačenog bilo je i u drugom dijelu u kojem je viđeno pet izjednačenja te nekoliko prilika za vodstvo Hrvatske, dakle Dankinje su se nudile, no nervoza je odradila svoj posao. Nisu Hrvatice uspjele iskoristiti prilike, ali zato jesu njihove protivnice koje rade 3:0 seriju od čega više nije bilo popravka. Koliko je nervoza uzela maha govori čak 15 tehničkih grešaka Hrvatske, dok je Danska imala šest.




Biograjka Veronika Babara odradila je ponovno gotovo svih 60 minuta u kojima je ostala bez pogotka, tek s dva isključenja. Ipak, ništa nije gotovo još jer Hrvatice danas od 12:15, po našem vremenu, igraju protiv Njemačke u razigravanju od petog do osmog mjesta.


HRVATSKA       20 (11)


DANSKA       25 (12)


CHUZHOU – Međunadorna rukometa dvorana. Suci: Godoy i Mahalhaes (obojica Francsuka)


HRVATSKA: Pudić, Ivančić, Vuković 6, Čičak 1, Renić, Fratnik 9, Brusić 3, Kraljević, Grozdanić, Babara, Turkalj, Burđelez, Zubac, Đelekovčan 1, Bouček, Marendić. Izbornik: Vedran Krkač.


DANSKA: Hedegaard 1, Jensen 5, Klastrup, Hoppe 1, Plougstrup 3, Schroder, Kristensen, Persson 4, Nielsen, Scleicher 3, Michelsen 2, Madsen, Andersen, Hansen 3, Norskov 2, Veilgaard 1. Izbornik: Ole Lund Bitsch.


Sedmerci: Hrvatska 3 (2), Dansa 4 (2).


Isključenja: Hrvatska 8 minute, Danska 4.