ponedjeljak, 19. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

TRAGEDIJA

Općina Vir u utorak proglasila Dan žalosti: Virani će pomoći obitelji tragično stradale majke

Autor: Portal ZL

19.08.2024. 15:15
Općina Vir u utorak proglasila Dan žalosti: Virani će pomoći obitelji tragično stradale majke

Foto: LUKA JELIČIĆ

Zbog velike tragedije koja se u kasnim subotnjim satima dogodila na otoku Viru u kojoj je život izgubila mlada majka, dok su njezin suprug i troje malodobne djece teško ozlijeđeni, Općina Vir proglasila je utorak 20. kolovoza Danom žalosti. Toga dana zastave Republike Hrvatske bit će spuštene na pola koplja na zgradi Općine Vir, općinskim poduzećima i ustanovama. Na Dan žalosti na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a odgođen je i subotnji program u sklopu Virskog ljeta. U Odluci o Danu žalosti pozivaju se još sve pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost da svoje poslove obavljaju primjereno proglašenom Danu žalosti.


Također, sredstva namijenjena za subotnji program Virskog ljeta uplatit će se kao pomoć obitelji tragično stradale majke i supruge iz okolice Križevaca.


– U kontaktu smo s članovima obitelji kojima ćemo pomoći koliko god i kako god možemo, kao što smo u kontaktu i s predstavnicima križevačke jedinice lokalne samouprave. Ovo je bila nezapamćena tragedija koja nas je sve pogodila. Pratimo situaciju sa suprugom i djecom koji su u zadarskoj bolnici na liječenju i nadamo se njihovom oporavku – kazao je načelnik Općine Vir Marino Radović koji je danas donio Odluku o Danu žalosti za područje općine Vir.