ponedjeljak, 19. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

NESREĆA NA VIRU

REZULTATI OČEVIDA: 29-godišnjak koji je skrivio nesreću na Viru bio pijan, uhićen je

Autor: Portal ZL

18.08.2024. 13:11
REZULTATI OČEVIDA: 29-godišnjak koji je skrivio nesreću na Viru bio pijan, uhićen je

Foto: LUKA JELIČIĆ



PU zadarska objavila je rezultate očevida teške prometne nesreće na Viru, u kojoj je poginula 24-godišnjakinja. Prema rezultatima očevida prometna nesreća se dogodila sinoć oko 23,40 sati u ulici Put lozica kada je 29-godišnji vozač osobnog automobila zadarskih registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju te vidljivosti (noć) ceste izgubio nadzor nad vozilom te sišao na desnu stranu kolnika, uslijed čega desnim kotačem silazi van kolnika, gdje najprije udara u kamenje, a potom automobilom nalijeće na pješake.




Nakon udara u pješake, koji su od siline udarca odbačeni van kolnika, vozilo se prevrnulo. Od posljedica nesreće na mjestu događaja preminula je hrvatska državljanka u dobi od 24 godina. Druge osobe, jedna odrasla i troje djece su poradi zadobivenih ozljeda upućeni na pružanje liječničke pomoći u OB Zadar, gdje su kod 28-godišnjeg hrvatskog državljana te dvoje djece konstatirane teške, a kod jednog djeteta lake tjelesne ozljede. U trenutku prometne nesreće pješaci su se kretala uz rub kolnika na kojem ne postoji nogostup niti druga površina određena i prikladna za kretanje pješaka, kao ni javna rasvjeta.


Za vrijeme vršenja očevida, kolnik navedene ulice bio ja zatvoren za sav promet u vremenu od 00,40 do 05,30 sati. Provedenim alkotestiranjem, kod 29-godišnjeg vozača, hrvatskog državljanina utvrđena je koncentracija alkohola od 1,75 g/kg, te je isti uhićen i smješten u prostorije policije. Nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje u svezi kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovno prometu.