Utorak, 20. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

potreban korak

Općina Preko podignula plaće djelatnicima komunalnih tvrtki

Autor: Doris Babić

16.08.2024. 08:51
Općina Preko podignula plaće djelatnicima komunalnih tvrtki

Foto: Luka Jeličić



Općina Preko, s obzirom na inflaciju, podignula je plaće djelatnicima komunalnih tvrtki za 30 posto, uskladili su plaće vatrogasaca s novim koeficijentima, a, podsjetimo, od početka godine, i odgojiteljice u vrtićima primaju veće plaće.


– U skladu sa svim ovim poskupljenjima, ali i podizanjem osnovice državnim službenicima, pa tako i načelnicima, smatrao sam da je ovo itekako potreban korak, generalno bi plaće trebale biti veće i pratiti stanje na tržištu.


Plaće djelatnicima komunalnih tvrtki od prošlog su mjeseca povećane za 30 posto, dakle djelatnici sada primaju u prosjeku 250 eura više, neki 225, neki 275, neki 300 eura, ovisno o radnom stažu i drugim parametrima, govori Jure Brižić, načelnik Općine Preko, te dodaje da su ljudi zadovoljni.




Općina Preko osigurava i regres, božićnicu, darove za djecu i dr., kao i stimulacije, posebno u ljetnim mjesecima i tijekom priprema za turističku sezonu.


– Naši radnici sve to itekako zaslužuju i odrade, naglašava Brižić kojem je u planu, u skladu s mogućnostima, i daljnje povećavanje plaća, u skladu s poskupljenjima i stanjem na tržištu.


Trenutačno povećanje neće biti opterećenje za općinski proračun, napominje, proračun je stabilan i dobro se puni.