Četvrtak, 15. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

virska noć

Maja Šuput oduševila odličnim koncertom na Viru

Autor: Portal ZL

14.08.2024. 18:40
Maja Šuput oduševila odličnim koncertom na Viru

Foto: Kažimir Škrbić

– Može slika Majo? – vikali su ili ispisivali na mobitelima fanovi Maje Šuput za vrijeme koncerta, a bogami i usred spektakularnog vatrometa kojim je nešto iza ponoći zaključena Virska noć. Ova tradicionalna otočna manifestacija evocira činjenicu otkupa otoka iz 1908. godine, ali još važnije – okuplja domaće, furešte, prijatelje Općine Vir i sve goste na otoku.


Njih je sinoć na koncertu energične i neuništive hrvatske estradne zvijezde bilo desetak, petnaest tisuća na virskoj rivi. Maja je standardno isporučila vatromet emocija i energije, a za sjajan ugođaj pobrinuli su se još predsjednik Općinskog vijeća Općine Vir Antonio Vučetić koji je hrabro zaplesao i zapjevao s Majom te direktor komunalnog poduzeća Čisti otok Željan Kalac koji je s kumom odradio pjesmu, ples i selfie. Na pozornicu se još popeo mlađahni Ivan iz Zagreba.





A sve je počelo još oko 20 sati na domjenku za poslovne partnere, prijatelje Općine Vir i sve one kojima je Vir u srcu. Goste su pred restoranom Kotarina dočekali i pozdravili načelnik Općine Vir Marino Radović i predsjednik Vučetić u društvu s virskim vijećnicima te svim direktorima ustanova i pročelnicima općinskih odjela.


U isto vrijeme na pozornici Virskog ljeta nastupila je najstarija aktivna klapa u Hrvata, zadarska klapa Donat, čime je dodatno bila uveličana ova tradicionalna manifestacija koja je sinoć po dobrom običaju zakrčila promet na otoku uz neviđeni feštarski šušur.