Srijeda, 14. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

biogradski turnir

Dis dis i Mamma mia najbolji na plaži Soline

Autor: Šime Ćurko

14.08.2024. 09:18
Dis dis i Mamma mia najbolji na plaži Soline

Foto: KOP Soline



Klub odbojke na pijesku Soline organizirao je na istoimenoj biogradskoj plaži dvodnevni turnir odbojke na pijesku, na kojem je nastupilo 90-ak igrača i igračica. Prvog dana natjecanja održan je 61. međunarodni turnir za rekreativce u konkurenciji parova (dva muškarca i dvije žene), a potom je organiziran i 62. turnir u konkurenciji muškaraca (tri igrača). Budući da je riječ o rekreativcima pravila su pojednostavljena, te je dopušteno sve osim dodirivanja mreže. Prvog dana u konkurenciji parova nastupilo je 40-ak igrača. U neizvjesnom finalu Dis dis je na poen razliku pobijedio sastav Uvijek treći. Za najboljeg igrača proglašen je Toni Mišura (Dis dis).




Rezultati: finale: Uvijek treći – Dis dis 25:27; za treće mjesto: Herceg- Bosna – 4 A 15:25. Redoslijed: 1. Dis dis: Bruno Slavica, Toni Mišura, Dorija Pandža, Lucija Rovis. 2. Uvijek treći: Marija Piškor, Viktorija Piškor, Vito Blagec, Ante Barišić, 3. 4 A: Adam Novalić, Amalija Novalić, Antonija Novalić, Aldo Tolić. 4. Uvijek treći: Luka Perić, David Barešić, Sara Posavec, Samanta Ščap.


Drugog dana igrali su muškarci, njih 50-ak, a mogle su nastupiti i žene. Pobijedio je vodički sastav Mamma mia, koji je u finalu svladao domaći Dupin. Treći su igrači iz momčadi Čupa čup, nakon što su u borbi za broncu bili bolji od domaćih snaga okupljenih u ekipi Dajte dite materi. Najbolja igračica Marija Piškor (Uvijek treći). Prigodnu nagradu organizatora dobio je najmlađi sudionik turnira 11-godišnji Tin Kušlec.


Rezultati: finale: Mamma mia – Dupin 25:18; za treće mjesto: Daj dite materi – Čupa čupa 25:15.




– Cilj natjecanja je poticaj na aktivnije bavljenje sportom tijekom ljeta na plaži Soline. Turniri se u tom smislu uvijek pokažu kao pun pogodak, a rezultat je u drugom planu. Najvažnije je druženje i razonoda – kazao je Zvonimir Petrović, voditelj natjecanja, koji je i podijelio nagrade najboljima.